Drømmende Startet 3.Mars.2013 Del på Facebook Startet 3.Mars.2013 Fisket Torsk idag å den var full i kveis, er det vanleg og eter vi den fisken? Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
TommyG Svart 3.Mars.2013 Del på Facebook Svart 3.Mars.2013 Kveis? Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
jerognal Svart 3.Mars.2013 Del på Facebook Svart 3.Mars.2013 En og annen kveis går greit. De fjerner eg under filetering. Men er fisken full av kveis går den i søppla. (Men det er ikke farlig å ete den. Kveisen dauer når den kokes.) Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
FM 8-12 Svart 3.Mars.2013 Del på Facebook Svart 3.Mars.2013 NEEEEI!! FARLIG å spise denne parasitten som er en rundorm som kan føre til anisakidose hos oss mennsker Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Alternes. Svart 3.Mars.2013 Del på Facebook Svart 3.Mars.2013 (redigert) Nei. Stykkene med kvise skjæres bort og gies til unga Redigert 3.Mars.2013 av Alternes. (see edit history) Sitér dette innlegget KNS MEDLEM Link to post Share on other sites More sharing options...
FM 8-12 Svart 3.Mars.2013 Del på Facebook Svart 3.Mars.2013 http://no.m.wikipedia.org/wiki/Kveis Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Mix Svart 3.Mars.2013 Del på Facebook Svart 3.Mars.2013 http://no.wikipedia.org/wiki/Kveis Hørt om Google ? Er det bare ett par makk tar jeg dem ut under rensing av fisken, ellers blir fisken kastet eller blir teinemat. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
FM 8-12 Svart 3.Mars.2013 Del på Facebook Svart 3.Mars.2013 Hvor ble fisken tatt? Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Drømmende Svart 3.Mars.2013 Emnestarter Del på Facebook Svart 3.Mars.2013 Rensket fisken og leitet nøye ettersom eg fant nokre kveis i kjøttet og tok vekk dei eg fant. Fant mange fleire når den kom på tallerken. Plukket vekk og spiste etterkvart men kjende at fisken smaker bedre når ein ikkje finner slikt. Fisken blei tatt i ein fjord i Sunnfjord på ca 40 m djupne. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
rag Svart 3.Mars.2013 Del på Facebook Svart 3.Mars.2013 Ja, men la aldri din familie eller gjester se kveis i fisken. Fjern alt før du lager maten. Jeg godtar noe kveis i torsken, men blir det mye, så kaster jeg den. Ellers blir det for mye arbeid. I flere år nå har bråsma vært ubrukbar, den er smekkfull av kveis. Har sett artikler om at kveis kan være farlig for mennesker også, så vær forsiktig med å spise dårlig kokt fisk. Jeg fikk servert varmrøkt torsk for to år siden, mistet litt apetitten da jeg så bevegelser i maten. Kveisen levde godt på tross av 15 minutter i ABU røyker. Rag Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Bøljan Svart 3.Mars.2013 Del på Facebook Svart 3.Mars.2013 Sitter kveisen i bare innmaten eller lever så har jeg ingen betenkligheter med å spise fisken, sitter den i kjøttet også går den i søppla. Mener å ha hørt at kveisen kommer via avføringen til selen, noen som vet om det stemmer? Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
avmønstret5 Svart 3.Mars.2013 Del på Facebook Svart 3.Mars.2013 Det er ikke for ingenting at makk i magen er den store folkesykdomen i Japan. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
hanto1 Svart 3.Mars.2013 Del på Facebook Svart 3.Mars.2013 Nei, fisk med kveis i kjøttet er søppel. Har sett mye fælt i fiskediskene på "supermarkedene" Ikke rart at folk spiser mindre fisk enn anbefalt... Har også hørt at i fjorder med mye sel blir fisken uspiselig. Synest ogå og huske at mottakene har nektet og ta imot bla sei i fra enkelte fjorder? Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Drømmende Svart 3.Mars.2013 Emnestarter Del på Facebook Svart 3.Mars.2013 Ja kan ikkje være noke særligt i sushien,he,he. No var middagen min 40 min. i steikeovnen på 225 grader så rekner med det meste var dødt......Uansett blir det krabbemat neste gang eg finner så mykje kveis! Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
ollebolle2 Svart 22.August.2015 Del på Facebook Svart 22.August.2015 (redigert) http://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/smitte_fra_mat_og_drikke/parasitter_i_mat_og_drikke/kveis.2513 Vi diskuterer kveis i heimen og er enig i av det normalt ikke er farlig, men vi lurer på årsak til kveis. Hva kommer den av? Har hørt at "fjordatorsk" er mer kveis i enn havtorsk. Har inntrykk at dette stemmer også. Noen meninger her? Redigert 22.August.2015 av ollebolle2 (see edit history) Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
jerognal Svart 22.August.2015 Del på Facebook Svart 22.August.2015 (redigert) Hvor fisken har kveis og ikke kan vær tilfeldig. Fisket i havet nordpå og brosmen var smikkfull. Bare å kaste. Stor selbestand fører til mye kveis i fisken. Måsen er også mellomvert. Måse i ferskvann fører til kveis i ørreten og.... Ellers ser eg at lyr er mer kveis i enn annen fisk. Ikke så ofte i seien. Sei har som oftest bare i leveren mens lyren kan være helt grusomt med kveis i. Tror bunnfisk er mer befengt enn fisk som ferdes litt rundt i høyere vannlag. Redigert 22.August.2015 av jerognal (see edit history) Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Eureka Svart 22.August.2015 Del på Facebook Svart 22.August.2015 Etter hva jeg leste så er kveisen opprinnelig i selens avføring. Torsken spiser denne. Så lever kveisen i torskens tarm. Samtidig som du bløgger/ eller dreper torsken, skilles det ut et stoff i fisken som kveisen merker. Da vil den ut av tarmen og finne seg et nytt levende individ. Så da finner du den deretter i kjøttet... Sløyer og vasker du torsken umiddelbart, så skal den være fri for kveis. Bløgger du, og venter noen timer, så blir kjøttet fult av kveis. -har jeg hørt og lest. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Delta i diskusjonen
Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.