Jump to content

Bot hvis man har for stor motor på båt?


Four

Recommended Posts

Vi hadde en Grand RIB 380 med 40 HK. Den gikk som ei kule med det som var maks godkjent motor. Etter 130 timer var det en del krakkelering i gelcoaten på begge sider som indikert på bildet. Antar at det er pga krefter i sving. Så konstruksjon av båten har vel noe å si for dette temaet også. 

 

image.png.c516b3ea4c95dce4c6765a1e1241e29d.png

Skipsplast 605 | Bavaria 300 Sport | Uttern D66 | Bavaria 28 SportBavaria 39 HT Sport + Grand RIB 380 | Grand RIB 650 Golden Line 200HK  | Bavaria 42 Vision

Link to post
Share on other sites

dieselfan skrev for 3 timer siden:

Dette er nok et tema hvor det er tildels stor forskjell fra by til by, og politidistrikt til politidistrikt.

Du har et poeng der. Tidligere holdt det til en lensmann her lokalt, husker han var veldig rund i kantene, både for båt, moped, firhjuling og annet ungdommen drev med (før de var gamle nok, etter boka). Som han sa, det er nytteløst å være streng politimann og ha ungene mine gående på samme skole som resten av ungdommene, noe jeg for så vidt kan forstå. Så vil tro at spesielt på mindre steder kan man gjøre mye som man vil, selv om det finnes et regelverk i bunn.

Link to post
Share on other sites

Min erfaring er at purken bryr seg nada om akuratt det. For 3-4år siden skulle jeg og en kamerat fylle på en 18fots catte med en godt trimma 2.5 mercury bakpå, da kom purken, fortøyde forann oss og fikk utover brygga, når vi starta opp og kjørte ut fra bryggeanlegget så holdt han purken hånda bak øra akuratt som om de skulle høre bedre så ropte han ene "dere ser vi har fortøyd, så vi kan ikke komme etter dere" de fikk høre hvordan 7000rpm og eksosen over vann låter 

Link to post
Share on other sites

Det har vært skrevet et par steder i tråden allerede at det ikke er straffbart å "kjøre" en båt som ikke er i henhold til orginal CE-merking, så at "politiet ikke bryr seg" spiller egentlig ingen rolle - de kan uansett ikke gi bot for det.  Overspekket båt ifht mindreåringe og/eller uten båtførerprøve, det er en helt annen greie som burde tas opp i en annen tråd.

 

Som jeg har nevnt i andre tråder, i Norge kan ethvert barn selv bygge seg en flåte, sette på en 9.9 hk motor og kalle det "båt" - og det er da opp til foreldrene å vurdere om den er sjødyktig eller ikke.  Det kommer riktignok inn under spesialtilfellet "hjemmebygd båt" som ikke krever CE-merking, men jeg kan ikke helt forstå annet enn at hvermannsen også er i sin fulle rett til å modifisere sin egen båt uten å ta hensyn til hvilke anbefalinger og begrensninger originalprodusenten måtte legge til grunn.

Wherever I lay my anchor, that's my home - https://solveig.oslo.no/

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...