Jump to content

Frivakten

Recommended Posts

Skal kjøpe drivanker, men reagere litt på prisene. Den rimeligste jeg har funnet er hos Martim til nesten 400 kr. Hadde den blitt solgt i BRIO Lekebutikken hadde den kostet 99,50 og solgt som drage, plaskebalje etc. :lol: Er det noen her som har ideer om man kunne brukt noe annet med samme funksjon. Et drivanker blir jo ikke brukt hver dag. Forhåpentligvis. :lol::lol: Et drivanker er jo et sikkerhetsutstyr, men, men...

Hva med de blåe kjøpeposene på IKEA. De er kraftige og har en diameter på 90 cm og koster bare kr. 5,-. Tauverk kommer jo i tillegg da.

VOR ÆRE OG VOR MAGT HAR HVIDE SEIL OS BRAGT nssr_logo.gif D5L - SRC/VHF -SAR -NLS - Livbøyefadder

Link to post
Share on other sites

ja, de drivankrene som bla. a Maritime selger, har av deg fått den rette betegnelsen; LEKE.

For det er det de er..

 

Ideen med kjøpepose, var ikke dum. Jeg selv, lurte på et avlagt telt fra loppemarked, sy litt herogder, kappe ned stengene, så får man "spiler" som holder vidunderet åpent.

 

Suzuki

No boat needed..

Link to post
Share on other sites

Skal  kjøpe drivanker, men reagere litt på prisene. Den rimeligste jeg har funnet er hos Martim til nesten 400 kr. Hadde den blitt solgt i BRIO Lekebutikken hadde den kostet 99,50 og solgt som drage, plaskebalje etc.  :lol:  Er det noen her som har ideer om man kunne brukt noe annet med samme funksjon. Et drivanker blir jo ikke brukt hver dag. Forhåpentligvis. :lol:  :lol:  Et drivanker er jo et sikkerhetsutstyr, men, men...

Hva med de blåe kjøpeposene på IKEA. De er kraftige og har en diameter på 90 cm og koster bare kr. 5,-. Tauverk kommer jo i tillegg da.

<{POST_SNAPBACK}>

400,- er kanskje ikke så mye hvis en tenker på hva det vil koste hvis du driver i fjæresteinene, for ike å tenke på liv og helse.

Det er en grunn til at drivankeret koster noen hundringser, De skal bremse driften, og holde baugen opp mot vinden på en båt eks. på 3 tonn.

Hva tror du hankene på en IKEA pose tåler???

Link to post
Share on other sites

Jeg har et gult fra Kristiansand et sted, solid og stort - og hengende klart i styrhuset...

 

Drivanker er viktig ja, men det der med ikeaposer skal jeg teste ut i praksis! Flytta i vinter, kjøpte 60-70 stk og pakka alt mulig i de. Ikke EN revna, selv proppfulle av bilverktøy og sånt...

 

Har allerede flere liggende i båten(e) som hjelp når det skal stues og ryddes, så det er bare å slenge et par over ripa når jeg får tid en gang. Om det funker kan man feks ha en bag liggende med taukveil og resten av posene på en snor, bare å folde ut og hive uti...?

Link to post
Share on other sites

Kjøpte drivanker (90cm) for flere år siden... Aldri testa det. Impulskjøp en (sjelden) dag da lommeboka var i tykkeste laget :blush:

Denne diskusjonen fikk meg til å ta det ut av posen sin og folde det ut. Fant så fram et halvkilos blylodd, et par mete taug og ei lita blåse. Skal teste det når jeg får Hardy-en på sjøen over helga (ENDELIG!!!!)

Men så begynte forlengst glemte hydrodynamiske momenter å surre bakerst i hjernebarken: HVIS det er strøm og vind +++, HVOR langt ned i vannlaget bør drivankeret stå for å få best virkning (les: minst avdrift)??? :rolleyes::blush:

(Mener at jeg engang leste at det var viktig å ha LANG line fra båten til dette vidunderet...)

Redigert av Marwin (see edit history)

Kystskipper 1984. Marintek Tr.heim.

Link to post
Share on other sites

Jeg har også nå vært en tur i båten og kikka på dette drivankeret. Jeg så da at det er en løkke i tuppen - antakelig til et lodd e.l. Jeg feste en daumann her (3-4 kg) - har tenkt å ha på en blåse også (eller en fender)-I enden er nå et av våre 25 meter lange synkefortøyningstau festet. Så venter jeg bare på 10m/sek og tid til å teste.

Redigert av Bitteliten (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...