Jump to content

Jetflo pumpe og strømtrøbbel


esg022

Recommended Posts

Før opptaket i fjor streika plutselig pentrypumpa mi (jetflo r4405).

 

Den er koblet til strømpanelet på en felles krets. Alt annet på kretsen funker, så jeg trodde det var pumpa (eller motstandsbryteren i den) som hadde gått. Jeg koblet den i år direkte på et batteri for å teste den en siste gang. Går som bare det! Kablene på kretsen ble så testet med en "pæretester", og det var strøm og lys. Hjelpes! Hvor kan feilen være da?

Link to post
Share on other sites

Kan det hende at det er for lite strøm på kretsen som du benytter? Hvis det er dårlig med strøm så vil småforbrukere som lamper osv fungere bra, mens andre som kanskje trenger mye strøm i startøyeblikket eller for å fungere generelt sett ha problemer.

 

Har du testet den på kretsen med fulle batterier i båten?

Nord West 370 Coupe - Selges, klikk her

Joda 370 Sport - Solgt

Nor-Dan Searider 820W - Solgt

Bavaria 34 Sport HT - Solgt

Link to post
Share on other sites

"Kan det hende at det er for lite strøm på kretsen som du benytter? Hvis det er dårlig med strøm så vil småforbrukere som lamper osv fungere bra, mens andre som kanskje trenger mye strøm i startøyeblikket eller for å fungere generelt sett ha problemer."

 

I så fall ville sikringen i kretsen ha gått og det har den tydeligvis ikke gjort. Høres ut som dårlig kontakt mellom krets og pumpe. Sett på pumpa og mål deg frem(spenningsmåling) fra bryterpanelet mot pumpa.

Redigert av Lazyjack (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Ville nok funnet frem multimeteret,det er helt klart ett brudd vil i kresen vil jeg tro.Du kan også måle om det går det strøm i pumpa,ved og la strømmen passere multimeteret.Sikkert bare dårlig kontakt el no i bryter,siden den virker med direkte strøm.

Om du ikke har noe og måle med så koble pumpa på plass,så tar du to ledninger rett fra batteri og ned på pumpa.Bruk da det batteriet pumpa vanligvis er tillkoblet.Virker det så er bryteren sannsynligvis istykker.Virker det ikke,så er batteriet for svagt desverre.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...