Jump to content

Tjongspollen i Sunhordland


Elon

Recommended Posts

Det kan virke ganske trangt å komme inn i "Straumen" til Tjongspollen. Noen steiner som du må være obs på, men det går fint for store båter å komme inn her. Når du først er innenfor strømmen, er det som å komme til en ny båtverden...

 

bilde

 

Fra det smale partiet ...

Sjekk steinen vest i straumen. Den er godt synlig når du kommer innover.

 

bilde

 

Jeg vil foreslå at du prøver å gå inn mot strømmen dersom det er mulig. Da har du bedre kontroll. Dersom du har en hurtiggående båt, så er ikke medstrøms noe problem heller, bare mer stressende første gangen.

 

SailorBoy

Link to post
Share on other sites

Er det einaste mulige innseilinga ? Kartplotteren utelukker andre alternativ, men på googlekart ser det ut som mulighet.. :smiley:

Nei, det er ikke den eneste, men den andre kommer du bare gjennom med småbåter, gikk gjennom med en Rana 16 for en del år siden og det gikk bra, men med store båter er det kun leden som sailerboy viser til som kan brukes.

Fin plass, og som en kuriositet kan jeg nevne at en her finner grønnalgen Codium vermilara, den eneste levedyktige populasjonen som er registrert siden 1908.

Når man skal inn vil en se rimelig greit innover for å se om det kommer motgående, pass opp for steinen på styrbord side som det refereres til over.

Link to post
Share on other sites

Det er jo tidevannsstrøm da, og det er betydelige vannmasser som går gjennom så det er god strøm når den er på det sterkeste.

Er det første gang du skal inn i pollen bør du gå når det er som stillest eller som foreslått, gå inn når det fjærer, da får du strømmen imot og har grei kontroll, men du bør ha litt motor å gå med om du går når den er på det sterkeste.

Link to post
Share on other sites

Hei

 

Det er eit luftspenn som kryssar vika litt utanfor straumen. Eg hugsar ikkje seglingshøgda, men me gjekk under med ein Albin Vega me hadde tidlegare.

Me klarte faktisk å køyra gjennom straumen med Vegaen, og med ein Mariner 5 hestar til framdrift.

 

Det er eindel dykking i straumen. Sjå etter dykkeflagg.

 

Ask

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...