Jump to content

Møresilda Til Makrell ?


martin-bruvik

Recommended Posts

Møresilda er vel bra til det meste, men jeg har en gammel billig dingsboms med noe glitter greier på, tung som fy og skinner som refleks, som makrellen går på hver gang, så litt stor sluk gjør ingenting da makrellen er glupsk.

 

Det beste er sorte sluker og en dupp, klappstol og kaffe på bryggekanten, det er så mye jobb med all den kastingen hele tiden, så har vi hekle liggende klart når stimen kommer.

Link to post

Jeg fylte snøret på svarte kroker her om dagen, nesten før det var kastet i sjøen. Littt senere, da snøret var ute igjen og jeg begynte å dorge, da var det bare svarte havet, gitt. Så makrellen går på alt, bare du treffer på han.

Link to post

Makrellen biter på nesten alt. Når jeg dørjer, har jeg erfart at makrellen foretrekker enkel sort krok uten noen ting på. Det er også større sjangs å få fangst med mange kroker enn få. Dette skyldes ikke logisk sannsynlighet, men at markrellstimene går heller etter store stimer med sild (eller annen fisk), enn små stimer, hvilket er ganske logiske valg for en sulten fisk...

Redigert av Jarlef (see edit history)
Link to post
  • 2 uker senere...

Hei

Ja, du kan grille makrell og det er veldig godt.

Er sikkert like mange oppskrifter som fisk i havet.

Jeg pleier å filere fisken og legge disse på grillen med skinnet ned, etter noen få minutter snur jeg den og griller den litte grann på den skinnfrie siden, thats it..

Av kryderier og tilbehør er det bare smaken som kan avgjøre. Jeg synest makrellen er så god i smaken i seg selv så jeg bruker lite krydder etc, kanskje litt sitronpepper.

 

larss

Link to post

Grilles i folie med smør, salt, pepper, og noen einebærsbusker rett fra naturen.

 

Er det nordlandsmakrell på kiloet og oppover så kan nok smøret glemmes...

 

Røyker en del peppermakrell, og har funnet ut at det nesten ikke kan bli for mye pepper. Limepepper er også godt.

Link to post

Altkan grilles ja, men fisk blir ofte tørr på grillel. Jo, en kan pakke den i folie men da blir den ikke stekt men kokt, og det kan også smake bra. Foretrekker å sett stekepanna på grillen og å steke skorret pir, evt filetert dersom den er litt stor. Egentlig synes jeg makrellen er aller best kokt m lauvbærblad, serveres kald m rømme nypotet og agurksalat.

Link to post

Altkan grilles ja, men fisk blir ofte tørr på grillel.

 

Ja, helt klart, men har aldri opplevd at fisken i Hellas blir tørr når den grilles og tror ikke det bare skyldes fisken, men kokken? Generelt tror jeg vi griller det meste for hardt (for sterk varme) og for lenge.

 

Å legge fisken i folie er greit det, men da kan man like gjerne legge den i ovnen, enklere og raskere enn å fyre opp en grill?

 

Forøvrig kan jeg bare anbefale å grave makrellen hvis det er litt størrelse på den. Sennepssaus til laget av pølsesennep tilsatt olje, eddik og sukker og masse dill, serveres på flatbrød og noe godt i glasset, herlig!

Ser frem til den dagen Corona er en øl og Donald er en and!

Link to post

Vi bruker å grille makrell på hytta, så vi gleder oss til hver høst når den kommer! folie smør og godt krydder.. Synes det er kjempegodt. Makrellen er så feit at den blir i hvertfall ikke tørr når man griller den på folie

Båtgal og Hondafan: Askeladden,Honda Civic Sport, Honda TRX400,Honda CBR 600RR, Honda Kantklipper, Subaru xv

 

Link to post

Grilles i folie med smør, salt, pepper, og noen einebærsbusker rett fra naturen.

Må man ha mange einebærbusker, eller holder det med ei litt storvokst. Legger man buska på grillen, eller setter man fyr på buska der den står, og bare legger foliepakkene mellom greinene?

Redigert av Honduras (see edit history)
Link to post

Du må være innlogget for å kunne svare.

Logg inn med eksisterende, eller opprett ny, konto.

Opprett ny konto

Gratis og helt uforpliktende

Klikk her for å opprette konto.

Logg inn

Logg inn dersom du har konto

Logg inn


×
×
  • Create New...