Jump to content

Hvordan kringkaste DSC posisjon, alternativ til "buddy-tracking"


Fusebox

Recommended Posts

Hei,

 

Sitter og lurer på en liten ting...

 

Ser at det finnes en mulighet for "buddy tracking" ved å be om posisjon til et gitt MMSI nummer over DSC. Vedkommende kan da velge å bekrefte forespørselen eller ei, alternativt ha automatisk bekreftelse.

 

Det jeg lurer på, er om det finnes en mulighet for å sende posisjon og fartøy data i en broadcast, slik at hvemsomhelst kan plukke dette opp, tilsvarende "distress" knappen, men uten nød melding.

 

Fortrinnsvis er det jo flott hvis det bare er kjentsfolk som får noen melding i VHF'en, om man f.eks. ligger i telefonkatalogen på VHF'en.

 

Det hender jo at man kjeder seg litt i blant, og kanskje ville sette pris på litt hyggelig selskap, og da kan det jo være fint å sjekke om noen er i nærheten. En eksisterende mulighet er jo å be om posisjon til samtlige som ligger i telefonkatalogen (MMSI), men det vil jo legge en større mengde trafikk på DSC kanalen, enn en enkelt broadcast.

 

Om man hadde fått svar tilbake, så kunne man jo fått plottet inn waypoints automatisk med navn og symbol på de som bekrefter kallet..

 

Noen som vet ?

 

Link to post
Share on other sites

Egentlig ikke et svar på spørsmålet direkte, for det vet jeg ikke.... men har brukt MarineTraffic og mAIS til det samme formål. Forutsetter naturlig nok en eller annen nettforbindelse ombord....

-----------------------------------------------------------------------------------
Engelsk bil og trebåt..... sertifisert utilregnelig!
Fritidsklubb for voksne gubber - http://blogg.cdd.no - aka Gubbeklubben - Wiksten Trebåtklubb: http://wikstenklubben.no
-----------------------------------------------------------------------------------

Link to post
Share on other sites

Kjenner til den, men håper det finnes en funksjon for DSC. Da medfører det ingen kostnad, og ingen nødvendig "ekstern" båndbredde, utenom radio nettet man allerede har.

 

Det finnes NMEA "$..DSC..." og "$..DSE..." setninger som ser ut til å kunne brukes, men tror man skal tenke seg grundig om før man sender en slik setning ut på DSC kanalen, uten å være sikker på data innholdet i setningen :-)

 

Har funnet referanser på diverse forum der slike posisjonsmeldinger blir sendt (eller mottatt) som "undefined distress" melding. Det finnes jo flere koder for hvilken type distress man eventuelt har. Hvis en av disse distress kodene er for å kringkaste posisjon uten reell distress kode, så er det den jeg er ute etter.

Men hvilken...!

Redigert av Fusebox (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...