Jump to content

Hvordan få fjernet svarte flekker i Teak en etter fukt


Black sea

Recommended Posts

Teak cleaner! Utrolig effektivt. Den renser og bleker.

Men dersom teaken er lakkert bør du nok fjerne lakken og slipe over først.

 

På ubehandlet teak bør slike rensinger ikke gjentaes for ofte. Vanligvis vaskes med sjøvann og børste på tvers av fibrene.

Link to post

BILTEMA felgrens (36-1717) er meget bra til dette formålet. Inneholder oksalsyre. Første bildet viser to like deler, Den til venstre er renset/vasket med felgrens.

 

bilde

bilde

Link to post

Siden jeg ikke vet om denne teaken er lakket eller oljet så svarer jeg på det som jeg tror :smiley:

Sorte flekker(jordslag) på oljet teak(eventuelt bivoks fettet teak.

Bruk såpefri stålull som du dypper i teakolje og skur teaken. Flekkene blir borte og teaken bli nesten som ny. Dette er metoden som produsenter av båt med kunn teakvoks på innredningen bruker når det er snakk om innbytte bå som skal friskes opp!t

Link to post

Jeg driver akkurat med opppussing av dollbord i teak på Saowanee. Det er tideligere lakkert og har en del svarte flekker der lakken har vært ødelagt. Det meste går bort eller fjerning av lakk og lett sliping. Deretter går jeg over med teakrens og vask med ferskvann. Da blir treet som nytt. Nå gjenstår lakkering med Owatrol D1, lett sliping og 5-6 lag med Owatrol D2.

 

Jeg ville nøle med å bruke teakrens på ubehandlet teak, som jeg har på dekket. Det blir rent og fint når jeg skrubber med sjøvann. Etterpå vil jeg behandle med grønskefjerner. Tekrens pmå ikke brukes på malte eller lakkerte flater.

Link to post

Ein skal vere forsiktig med bruk av stålull, sidan fliser av "ulla" kan sete seg fast i veden og sidan rusta. Men med rustfritt stålull går det greitt. Fint sandpapir er mykje betre.

Link to post

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...