Jump to content

Viksund 31 me Volvo Penta KAMD 300 vil ikke starte.


Sørlands kongen

Recommended Posts

Hei. Har en Viksund 31 med Volvo Penta KAMD 300 motor som ikke vil starte. Det lyser halv spenning i dagnoselampen på innestyringen. Har prøvd å koble uten om MS Uniten direkte til styrbord posisjon 1. Dette er en båt med singel motor med 2 styreposisjoner. Er dey noen som kan hjelpe meg med hva som kan være galt???

Link to post
Share on other sites

Hei og velkommen til forumet. Disse motorene kan være noe følsomme for lav spenning fra batteriet ved start. Dette kan skyldes marginal batterikapasitet, spenningsfall i kabler eller dårlig kontakt et sted, f.eks. hovedstrømbryter. Få en hjelper til å måle spenningen på starteren mens du kinner. Det kan også komme av at den ikke får diesel.

Link to post
Share on other sites

Du må måle hvor du har spenning. Det kan være tenningsbryteren. Noen båter har to glassikringer på instrumentbrettet og hvis disse har dårlig kontakt får du ikke start. Det sitter også noen automatsikringer på motoren. Mål deg fram med et multimeter. Batteriet er koblet til startmotoren via hovedstrømbryteren. Tenningsbryteren, instrumentene og EDC-systemet får sin spenning fra plusskontakten på starteren via motorens kabelstamme.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...