Jump to content

Kan jeg ta av finnene på wakeboardet?


larsen2000

Recommended Posts

Fått tak i et brukt wakeboard som har avtagbare finner foran og bak. Er det slik at disse vanskeliggjøre vannstart, siden man da starter med finnene vinkelrett på vannet?

 

 

bilde

Link to post

Ville ikke tatt de av. Prøvde et sånn "billigbrett" med små/uten finner og det vingler veldig. Var umulig å svinge og "leke". Trodde lenge jeg var elendig på wakeboard etter jeg prøvde det. Da jeg prøvde et bedre brett ble alt så mye bedre!

 

Men hvis de er avtakbare er det vel bare å prøve en tur uten?

Link to post

jeg syntes det var mye artigere uten finner. Bare være litt på vakt når man skal svinge. Kanskje redusere hastigheten litt.

 

Prøv med og uten! Jeg begynte med finner, gikk over til uten. men kam være type wakeboard har noe og si også.

Link to post

Hei,

 

 

Jeg synes følgende metode er enklest for å komme opp.

 

1) Du ligger i vannet, båten kjører sakte slik at du finner retningen på brettet. Dvs med deg sidelengs og brettet rett.

 

2) Du lar delen av brettet nærmest båten være over vannet og bøyer knærne sammen slik at du får brettet høyest mulig.

 

3) Fører av båt ser at du er i balanse med brettet over, gir full pinne og vips så er du oppe :)

Link to post

Finner letter starten. De drar brettet automatisk rundt i riktig retning. Nybegynnere på flate brett, uten finner, har en tendens til å komme opp med brettet nesten 90 grader feil, så blir det så ustabilt at en faller fort.

Men bare å prøve litt, noen syntes jo det vanskeligste er det alle sier er lettest... Eneste er å huske å stå bøyd i bena helt til en er oppe på brettet i plan, for så å reise seg. De fleste skyver fra for å reise seg opp i det båten begynner å dra de gjennom vannet. Da blir det utrolig mye tyngre,vanskeligere, og wobblete å komme opp.

Link to post

Hvis du ikke har kjørt så mye wakeboard før ville jeg anbefalt å starte med finner for å få litt dreisen på det først, men når du er stødig nok på det vil jeg anbefale å prøve uten, det er nemlig mye morsommere og du får mange flere muligheter da, men det er ikke noe morsomt å stå uten finner hvis du ikke har øvd litt først, da vil det nok bli veldig vinglete fort. 

 

Om finnene er ment å være avtagbare er det jo en enkel sak, men om de ikke er det så kan man fint skjære de av selv fordeom, brettet holder uansett.

 

Håper det var til hjelp :-)

Link to post

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...