Jump to content

Værstatus Verdens Ende?


Lingefan

Recommended Posts

Fant ikke noe status-tråd for Verdens Ende og Færder, et sted alle må rundt for å komme nedover.

 

Skal runde Verdens Ende fortløpende og sette kursen nedover mot Kragerø, men ser det er stiv kuling rett i mot nedover nå… 14-16m/s…!

Noen som har passert der nå og fortelle om det er mulig å passere eller om man bør vente? Hvordan er det i båthavnen i tilfelle man må vente?

 

Tror det må utsettes til i morgen da det ser ut til å blåse mellom 9 og 7 M/S.

Redigert av Lingefan (see edit history)

Lingefan

Link to post
Share on other sites

Det ser ut som det skal roe seg noe på lørdag/søndag/mandag/tirsdag og så skal de blåse som pokker resten av neste uke også.

Her er en del webcam inklusive Verdens ende, men akkurat det kamera ligger nede nå: http://www.tb.no/webkamera

Medlem av: KNBF - RS - Holmestrand Båtforening - Holmen Motorbåtforening - Norsk Trawler Klubb - Clipper Klubben

Båthistorikk fra 1975: Pioner 11(med rør-ramme) - 3hk Evinrude Yachtwin / 1979 Pioner 8 - 4 hk Johnson / 1983 With 300 Dromedille - 35hk Evinrude / 1979 Viksund 27 Columbi - Yanmar 3QM30 30hk / 1977 Marex 23 DC - Mercruiser 319D 180hk / 2005 Askeladden 525 Excel - Mariner 90 2-takt / 1987 Fjord 880 AC - FordSabb 2728T / 2011 Clipper 36 Sedan - Cummins QSB 5.9 230hk.

Link to post
Share on other sites

Kommer du ut fra Vrengen sundet, så slipper du rundt Verdens Ende og kan gå ut inntil land på vestsiden av fjorden og den indre leden ved Tønsberg Tønne (akkurat her kan det bli litt røft (forbigående) og er litt trangt, men har gjort det ofte selv når det har blåst fælt).

 

Det finnes ellers noen vær prognoser her som jeg syntes er litt bedre enn YR (som ikke engang oppdaterer værprognosen etter at de har tittet ut vinduet sitt og sett at ting ikke stemmer :smiley: ):

 

http://www.dmi.dk/hav/udsigter/havprognoser/#skagerrak

 

http://ifm.fcoo.dk

Skipsplast 605 | Bavaria 300 Sport | Uttern D66 | Bavaria 28 SportBavaria 39 HT Sport | Grand RIB 650 Golden Line 200HK  | Bavaria 42 Vision

Link to post
Share on other sites

Verdens Ende er forøvrg kraftig oppdatert nå (ferdig for ei drøy uke siden) med mer enn 50 gode moringer og flagra ny og større flytebrygge. Ekstra merking på babord side rett etter innseiling og merking av grunna på vestsida av holmen midt på moloen. Null mer kaos ved kraftig nordavind! Stjerne i boka til Tjøme Kommune.

Link to post
Share on other sites

Gikk ut ved Tønna i dag tidlig rundt 06.30.

Fryktelig rotete ut der som vanlig, men det var ganske mye sjø videre helt til vi kom til Jomfruland.

Gikk med sakte fart og bølget oss nedover, orker ikke å legge meg i plan da. Blir altfor fort mot sjøen. Har ferie og god tid.

Gikk greit, men tok lang tid, men utrolig deilig å være ferdig med det strekket.

Link to post
Share on other sites

Svart (redigert)

Vi dro utover på guttetur og tenkte at litt sjø gjør vel ingenting i skikkelig båt. Rundet vel Filtvet i 12-tiden i går og lå i gode 35 knop. Det ble veldig mye motsjø allerede før Bastøy og 27 knop ble mer enn nok. Luftige svev (drevet gikk ikke over) og gode dunk, men godt driv. Dyp V-bunn gjør susen. Ikke spesielt behagelig, men det funker bra når sjøen kommer rett i mot. Båten går forholdsvis mykt og veldig kontrollert. Skarpe rotete bølger av type 1,5-2 meter, og noen dønninger etterhvert.

 

Da vi rundet Fuglehuk (?) ble det litt mer dønninger. Skikkelig ille ble det ikke før vi tok den obligatoriske spise/ølpausen innenfor Store Færder. Utenfor "pinnen" ved store Færder ble det så kraftig skarpe bølger at et par av de gikk opp på dekk og skilte opp i båten da vi lå i 4 knop (tomgang). Over 3 meter skarpe bølger? Bare å legge båten opp i halvplan of føle seg frem. Resultat ble at vi la den i 18-22 knop hele veien og noen gode luftige svev med båte myke og litt harde landinger. Hørte at propeller var over flere anledninger, men med så lavt turtall er det sikkert bare moro. Båten var helt tørr frem til vi skulle "ta av til høyre" og vi fikk sjøen mer skrått forfra. Da var det greit med sjøjakker :)

 

Finfin tur, og vi kom hele og fine frem til Kragerø, sjøen roet seg etter Tvistein. En liten regnskyll og så var vi fremme. Slitsom og artig guttetur. Vi kunne sikkert kjørt roligere og mer behagelig. Vi brukte likevel hele 5,5 timer. Har kjørt på rundt 4 timer tidligere. Hadde vi hatt med damene ville nok de begynt å pipe... :)

Redigert av Lingefan (see edit history)

Lingefan

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...