fs Startet 17.Oktober.2014 Del på Facebook Startet 17.Oktober.2014 Noen som har erfaring med dette? Vet denne metoden praktiseres for hummer, men lite informasjon å mht krabbe. Hvordan tine krabba før koking? Sitér dette innlegget Link to post
Zitt Svart 17.Oktober.2014 Del på Facebook Svart 17.Oktober.2014 Jeg er litt skeptisk til å fryse levende krabbe, men det er fordi jeg aldri har hørt at det har blitt gjort. Jeg tror jeg ville forhørt meg med ekspertisen. Sitér dette innlegget Link to post
LM 605 Svart 18.Oktober.2014 Del på Facebook Svart 18.Oktober.2014 Skalldyr skal ikke fryses levende, men kokes før de fryses ned. Sitér dette innlegget Link to post
lgboat Svart 18.Oktober.2014 Del på Facebook Svart 18.Oktober.2014 Dyreplageri. Verre enn å kokes levende (som også er ille). Sitér dette innlegget Link to post
Mouche Svart 18.Oktober.2014 Del på Facebook Svart 18.Oktober.2014 Vet denne metoden praktiseres for hummer, men lite informasjon å mht krabbe. Gjør man virkelig det? Sitér dette innlegget Ser frem til den dagen Corona er en øl og Donald er en and! Link to post
ollebolle2 Svart 18.Oktober.2014 Del på Facebook Svart 18.Oktober.2014 Vet denne metoden praktiseres for hummer, men lite informasjon å mht krabbe. Aldri hørt at dette er vanlig. Sitér dette innlegget Link to post
sunnmøre Svart 18.Oktober.2014 Del på Facebook Svart 18.Oktober.2014 Har aldri fryst krabbe eller hummar levande. Har høyrd at dette skal vere ein likeverdig måte å avlive skaldyra på. Når dei blir lagt i frysaren, skal dei ganske rask bli bedøvde, og på den måten få ei human avliving. Hadde vore fint om nokon kunne stadfeste om dette er riktig. Den alternative måten for å fryse ukokt hummar, er å stikke han i hovudet med kniv. Dette skal vere ein "godkjent" måte å avlive hummar på. Å stikke krabbe er eg meir usikker på. Sitér dette innlegget Link to post
Kallethekid Svart 18.Oktober.2014 Del på Facebook Svart 18.Oktober.2014 Hei, her finner dere info om forskjellige avlivingsmetoder av hummer og krabbe. http://www.mattilsynet.no/fisk_og_akvakultur/fiskevelferd/veso_forsvarlig_avliving_av_tifotkreps_2003.5927/binary/VESO%20Forsvarlig%20avliving%20av%20tifotkreps%202003 Sitér dette innlegget Link to post
Vanntett Svart 18.Oktober.2014 Del på Facebook Svart 18.Oktober.2014 Jeg pleier å kakke krabben i hodet med en tresleiv, før jeg drukner den i vasken. Deretter kan den fryses. Beklager, kunne ikke la vær. Skal ikke uttale meg om hva som er best. Vet at det er en del forskjell på ferske og fryste krabber. Ønsker du å fryse krabbe mens de er rå for smakens skyld? Alle jeg kjenner koker krabbe og hummer før frysing. Men jeg vet at mange koker hummer for deretter å fryse de ned i melkekartonger med vann oppi for å bevare smak/konsistens. Mulig dette også kan gjøres på krabbe? Sitér dette innlegget Link to post
Guest Avmønstret# Svart 18.Oktober.2014 Del på Facebook Svart 18.Oktober.2014 Har kjøpt frossen og ukokt kongekrabbe, som smakte fortreffelig. Så det må da være en mulig løsning å fryse fersk og ukokt krabbe? --- Uten å ta debatten, å fryse i hjel tror jeg må være temmelig humant, også for en krabbe. Sitér dette innlegget Link to post
fs Svart 18.Oktober.2014 Emnestarter Del på Facebook Svart 18.Oktober.2014 Jeg vil da mene at nedfrysing er en human avlivningsmetode. Dyret går i døs/ koma ved nedkjøling og døden inntreffer etter dette. Prosessen er såvidt omtalt i Pdf som er linket her over, uten å gi noe klar konklusjon utover at kvaliteten muligens foringes noe. Som jeg skrev i første innlegget, så kjenner jeg til at enkelte praktiserer innfrysning av levende hummer, med godt resultat. Det finnes også litt på nettet mht hummer og kongekrabbe, men finner lite angående vanlig krabbe. Jeg er litt engstelig for tineprosess og påfølgende koking, da dyret etter turen innom fryseren nå er dødt, rått og med intakt pave. Vil det kunne være noe risiko forbundet med en slik fremgangsmåte? Sitér dette innlegget Link to post
Jori Svart 18.Oktober.2014 Del på Facebook Svart 18.Oktober.2014 Tror man her prater om industrifrysning. Tar bare sekunder. Legge i fryseren er dyreplageri i mine øyne. Lite humant nok å koke de i hjel, så det bør gjøres i allerede oppkokt vann etter min mening. Aner ikke hvordan kvaliteten vil bli på først fryst så kokes?? Sitér dette innlegget Link to post
nomen Svart 18.Oktober.2014 Del på Facebook Svart 18.Oktober.2014 Klart man koker vannn FØR krabben skal oppi. Her i huset skal vannet fosskoke nå krabben legges i, så lar man vannet begynne å fosskoke igjen før neste kommer. Da dør de iløpet av et lite sekund. Sitér dette innlegget Hold kjeft,når du snakker til meg! Link to post
Erik Svart 18.Oktober.2014 Del på Facebook Svart 18.Oktober.2014 Krabbe fraktes levende på is. Altså liggende i isoporkasser med isbiter i. Jeg antar dette må anses som akseptabelt og innenfor, siden det faktisk praktiseres. Men vi snakker da om levende krabbe, men transportene kan foregå i dagevis. Man skal heller ikke glemme at en norsk krabbe opplever store deler av året/livet i badevann som er så kaldt at vi båtfolk neppe ville overlevd stort mer enn en halvtime, så at de er rustet for å tåle kulde uten lidelser tror jeg man må kunne anta. Kokt og så frosset krabbe er jeg ikke glad i. Men fersk frosset kongekrabbe som kokes etter tining er jeg meget glad i (som Pinkvin), så om frysing av levende krabbe faktisk gir ett bra resultat så er jeg interessert i å høre mer om det. Sitér dette innlegget Sometimes I think of how it used to be... R.I.P. Lemmy ,Phil & Eddie Link to post
Guest Avmønstret# Svart 18.Oktober.2014 Del på Facebook Svart 18.Oktober.2014 Jeg liker krabbe/hummer/kreps osv med en liten lunk etter koking. Kald er ekkelt... det er noen av fettstoffene som stivner og ødelegger for meg. Om jeg kan fryse krabben ukokt ville det være perfekt. Da kan den kokes etter tinging og nytes smålunka. Sitér dette innlegget Link to post
Erik Svart 18.Oktober.2014 Del på Facebook Svart 18.Oktober.2014 Apropos lunken krabbe ; Da jeg var liten fikk vi klar beskjed om å vente til krabben var avkjølt før vi kunne spise. Dette prøver jeg å praktisere fortsatt, men en liten lunk har den ofte når jeg begynner. Kona er ikke vandt med dette og mener det er tull. Vi har googlet og sjekket, men ikke funnet noe som bekrefter min barnelærdom. Men hun som ofte tjuvstarter krabbefesten før meg får faktisk vondt i magen innimellom, så jeg er fortsatt usikker. Noen som vet ? Sitér dette innlegget Sometimes I think of how it used to be... R.I.P. Lemmy ,Phil & Eddie Link to post
larss Svart 18.Oktober.2014 Del på Facebook Svart 18.Oktober.2014 Apropos lunken krabbe ; Da jeg var liten fikk vi klar beskjed om å vente til krabben var avkjølt før vi kunne spise. Dette prøver jeg å praktisere fortsatt, men en liten lunk har den ofte når jeg begynner. Kona er ikke vandt med dette og mener det er tull. Vi har googlet og sjekket, men ikke funnet noe som bekrefter min barnelærdom. Men hun som ofte tjuvstarter krabbefesten før meg får faktisk vondt i magen innimellom, så jeg er fortsatt usikker. Noen som vet ? Jeg Tror dette er en myte. Hvet det er mange som er nøye på dette men skjønner ikke helt hvorfor.. Jeg tar dem rett fra koka og på bordet, verken meg eller gjester er noen ganger blitt syke. ( beklager avsporingen på tråden din) larss Sitér dette innlegget Link to post
Mouche Svart 18.Oktober.2014 Del på Facebook Svart 18.Oktober.2014 I USA er det helt vanlig med steamed lobster som fortsatt er bortimot rykende varm når man spiser den og med smeltet smør. Kan sågar kjøpes i veikanten i f.eks New England. Ellers kan det anbefales gratinert krabbe og den er jo også rykende varm fra ovnen så at krabbe/hummer skal spises kald er nok heller en norsk tradisjon. Sitér dette innlegget Ser frem til den dagen Corona er en øl og Donald er en and! Link to post
Møkkalasset Svart 18.Oktober.2014 Del på Facebook Svart 18.Oktober.2014 (redigert) Mye bedre å fryse krabbene når de er kokt. Da kan man velge vekk de tomme og spare utrolig mye plass i fryseren... Måtte bare.... Redigert 18.Oktober.2014 av Møkkalasset (see edit history) Sitér dette innlegget Link to post
Stormblåst Svart 19.Oktober.2014 Del på Facebook Svart 19.Oktober.2014 For å forlenge holdbarheten på det eg henta opp av sjøen kjøpte eg denne. http://www.obhnordica.no/vakuumpakkere-1019.aspx?ProductID=PROD809 Liker du varm krabbe er det bare å legge dei forsegla posene i panna. Eg bruker å ta ut rogna å legge den tilbake i skallene og vakumere dei for seg selv og klørne for seg. Hummer er litt vanskligere for det er så masse som stikker ut og punkterer posene,pakker dei godt inn i alu.folie før vakumering. Anbefales Sitér dette innlegget Link to post
hanto1 Svart 20.Oktober.2014 Del på Facebook Svart 20.Oktober.2014 Skalldyr dør hurtig i minusgrader. Gjellene fryser til is og de kveles fort. Dyreplagerdebatten vil jeg ikke gå inn på her. Har ikke spist krabbe som har vært fryst før koking, så om det er bra mat aner jeg ikke, men har ikke smakt noe skalldyr som smaker bedre etter å ha vært fryst. Sitér dette innlegget Link to post
fs Svart 20.Oktober.2014 Emnestarter Del på Facebook Svart 20.Oktober.2014 De er best ferske, forstår jo det. Ønsket om nedfrysing må sees i sammenheng med store fangster. Ikke alltid man klarer å hive innpå "dagens fangst" Senest nå i helgen fikk jeg 15 krabber i EN hummerteine. Det hadde vært suverent dersom man kunne fryse ned og koke etterhvert utover vinteren. Alternativet med å koke for deretter å fryse ned synes jeg forringer kvaliteten vesentlig. Jeg vet at nedfrysing av levende hummer praktiseres, er det virkelig ingen som har kunnskap om denne metoden mht krabbe. Mht det humane som mange her påpeker, så kan jo krabben alternativt stikkes/drepes før nedfrysing. Det jeg funderer på er hvorvidt denne prosessen er trygg, samt selvsagt kvalitet/smak. Jeg er bla. bekymret for at paven sitter i under nedfrysing/opptining. Kan det ev. være farlig å spise dette kjøttet? Sitér dette innlegget Link to post
Guest Avmønstret# Svart 20.Oktober.2014 Del på Facebook Svart 20.Oktober.2014 Jeg tror ærlig talt ikke det vil utgjøre noe problem. Paven er magen/tarmen til krabben og ikke giftig, men smaker ikke godt. Sitér dette innlegget Link to post
Erik Svart 20.Oktober.2014 Del på Facebook Svart 20.Oktober.2014 Død ukokt krabbe vil raskt utvikle amoniakk så vidt jeg vet. Hvodan vil denne prosessen oppføre seg i nedfrysningsprosessen? Og hva med etter opptining (eller bør mann koke dem frossne) Sitér dette innlegget Sometimes I think of how it used to be... R.I.P. Lemmy ,Phil & Eddie Link to post
Recommended Posts
Delta i diskusjonen
Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.