Jump to content

Tyveribande på vei til Norge


All In

Recommended Posts

Har en plankebit med en spiker igjennom liggende bak i bilen. Litt som en klepp. Oppdager man tyver på ferde så er det bare å slå denne i to av dekkene på bilen deres og ringe politiet. Da kommer de ikke langt.

Blir litt skeptisk når kjeltringer prøver å stjele en syrefast tank på høylys dag i Moss. Til og med med de ansatte gående rundt i marinaen.

Link to post
Share on other sites

Efter vi började vakta i hamnen för 2 år sedan har vi inte haft ett enda besök av obehöriga och inte en enda ting har försvunnit.

Det har varit på väg att hända saker men personer på nattligt besök har försvunnit direkt de har fått strålkastarlys på sig.

Ca 75-100 bilar är registrerade under tiden och de flesta rapporterade till Polisen. De flesta har inte haft Svensk registreringsskylt.

När båtar står på land över vintern fungerar värmekamera ganska bra för att se om det finns folk i båtar och särskilt om de bor där och har värme på. Detta är ett bra hjälpmedel då vi har lite med spårsnö här.

Link to post
Share on other sites

Politiet tror utenlandsk tyveribande er i Fredrikstad

Politiet mistenker at en utenlandsk bande er på plass i Fredrikstad etter at forsøk på tyverier av båtmotorer ble avslørt på Hvaler torsdag

 

http://www.ha-halden.no/Politiet_tror_utenlandsk_tyveribande_er_p__Hvaler-5-20-29697.html

"Du kan ikke kjøpe deg lykke, men du kan kjøpe en båt og det er ganske nære"

Link to post
Share on other sites

  • 2 uker senere...

Da er de i full gang her i distriktet også.....

 

"Stort båttyveri ved Blommenholm:

– Vi visste at de ville dukke opp. Nå er de her"

http://www.budstikka.no/__Vi_visste_at_de_ville_dukke_opp__N__er_de_her-5-55-50798.html

 

Problemet slik jeg ser det (bortsett fra det åpenbare problemet med utenlandske tjuvbander) er at de i stort sett alle opplagshavner kan jobbe uforstyrret i timesvis.

Omtrent null fare for å bli oppdaget nattestid.

 

Tror det eneste som hadde nyttet er dugnadsvakt på vinterstid slik mange båtforeninger har om sommeren. På mange av disse store havnene som Solvik, Blommenholm, leangbukta, bestumkilen, osv ligger det mange hundre båter, så det burde være mulig å få til.

 

På de større kommersielle opplagsplassene som f.eks holmen slipp, Sonskilen osv som ofte tar seg rimelig godt betalt, burde de leid inn vakter (en securitasbil som kjører innom i 1 minutt 2 ganger ila. natta har null verdi). Evt latt kunder gå vaktene mot reduksjon i prisen.

Mvh. SAP

Link to post
Share on other sites

Her jeg ligger med båten er det kameraovervåkning. Vi har ikke vært veldig plaget med tyverier, men siste året har det likevel vært litt. Har vært snakk om at gjerne det å gjerde inn hele havna kan være en løsning, selv om det blir dyrt. Da må alle båteiere fysisk låse seg inn porten hver gang de skal i båten. Fordelen er at det vanskeliggjør tilgangen til båter og utstyr til lands, men klart, drittsekkene kan fremdeles komme vannveien. Bakdelen er at folk som synes det er kjekt å gå og se på båter i havna blir stengt ute, noe som er litt trist synes jeg. Liker selv godt å gå og se og drømme om båter i havner rundt forbi, og av og til ser man kjekke løsninger på ting som kan være kjekt å kopiere eller la seg bli inspirert av.

Link to post
Share on other sites

Politiet oppfordrer til vakter, viss vaktene varsler er de vekk før politiet kommer på stedet. De kommer også garantert tilbake. Vakter med balltre å litt texasstil setter en stopper på banden, men får selv straff. Sånn jeg ser det burde det være opp til eier/eiere av havnen å løse dette problemet. Betaler for å ligge trygt. Kan ikke vinne slik lover å regler er idag

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...