Jump to content

Brukstemperatur våtdrakt 4/5mm


Kenneth82

Recommended Posts

Etter å ha fått en våtdrakt til bursdagen, ser jeg frem til å kunne benytte denne utover sesongen til vannski, fridykking og "lysing" etter krabbe.

 

Så spørsmålet: hvilken vanntempereratur er minstemål for denne drakten?

 

Takk for svar!

Link to post

Drakten holder fint til sommertemperaturer i Norge, men når du kommer under thermoclinen på 3-5 meter så blir det fort kaldt i våtdrakt. Derfor brukes ofte en type open-cell våtdrakt til fridykking. Anbefaler er fridykkerkurs der du lærer noen små triks for å få til lengre dykk. Se kurskalenderen til Norges Dykkeforbund.

Edited by Moniteur
Link to post

Takk for svar&tips Moniteur! Er sertifisert rescue diver, men alle dykk er gjort i laaangt varmere strøk ;) Da får drakten heller henge til pynt litt lenger til solen varmer mer..

Link to post

Jeg har en open cell drakt og har ikke problemer når det er 2-3 grader i vannet.

Hvis du har en "billigdrakt" med utette sømmer, dårlig hette og tetning rundt armer og bein snakker vi plutselig om komfortemperaturer på over 15 grader.

Siste helga i April arrangerer Søgne Dykkerklubb Cuprunde i undervannsjakt. Temperaturen ligger antakelig på ca 5-6 grader og folk skal være uti i 3-4 timer.

Da er man i aktivitet hele tiden, har gode hansker og sokker samt drakt.

Link to post

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...