Jump to content

Mandags-motorer, finnes de?


MT.

Recommended Posts

En bekjent på handlerunde gjorde et "impulskjøp" i går. Brenderup henger med Suzumar RIB og Suzuki 9,9hk, alt sammen flette nytt. På toppen av kransekaka tronet også en Suzuki ATV 80 til barna...

 

Hengeren var nydelig. Båten var virkelig kjekk, bortsett fra at tofta er for høy. Intet problem, egentlig. 4-hjulingen blir sikkert ferdig innkjørt på 3 dager, etter interessen fra ungene å bedømme...

 

Men påhengsmotoren var ikke som forventet. Startet på 3. draget, men putret og fuska, og ville ikke gå rent. Vi tok av lokket for å inspisere, og konstaterte at skruene som fester motor til stamme var løse. En av dem sto faktisk bare på toppen av gjengene, uten å være nedskrudd så mye som en omdreining.

 

Av frykt for å lage garantikonflikter på en helt ny motor nektet jeg å røre noenting. Han tar den med tilbake til butikken i dag, så får vi høre hva konklusjonen blir.

 

Jeg trodde at motorene kom ferdig montert, muligens med unntak av propellen?

baatplassen.no

Din kommunistiske hjemmehavn på nettet!

Link to post
Share on other sites

Dette tyder vel nesten mer på en "fredags-ettermiddag-nå-går-vi-hjem-motor"... :smiley:

 

Dersom denne motoren virkelig er solgt som ny, bør selgeren ha gode forklaringer på en del spørsmål:

- hvem har skrudd og hvorfor?

- er dette en tidligere "reklamasjonsmotor" som er forsøkt fikset opp og solgt på nytt?

- hvilken årsmodell er dette? (sjekk serienummer og kontrollere svaret)

Redigert av Arvid_A (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Ikke rør motoren, lever tilbake og forlang at fiksing og testing foretas.

 

Mandagsmotor: Den gangen Hulda jobbet med påhengere hadde vi en underlig sak. En kund kjøpte en brukt "ikke Yamaha". Den var montert på en liten seilbåt. Fyren var ute med svigermor og hele baletten. Motoren stoppet etter 10 minutter, og han måtte sløre hjem på fokka. Han var sint og forlangte våre hoder på det berømte fatet. Mannen ble roet ned, tatt med inn på verkstedet. Motoren montert på testkaret, trekk i snora og det putra og gikk på varierende turtall ett kvarter. Plugger ble byttett og vi vippa av svinghjulet og beviste for mannen at tenningsdelene var skitftet. Mannen fornøyd, topp service. Påfølgende mandag tilbake sint som f****@#¤@. Svigermor var ikke med denne gangen, dog et lyspunkt. Motoren opp i karet, starta på første trekket. Vi koplet på en stor tank, og ba fyren komme tilbake etter jobben. Da kan kom, hadde motoren går på 3/4 fart fra om morgenen til 5-tiden om ettermiddagen. Heiv den på seilbåten, ingen suksess. Vinkel og alt mellom himmel og jord sjekket, ikke f***. Han fikk en annen brukt motor og ble lykkelig. Problemmotoren ble solgt rett ut til en annen kunde til rimelig pris med beskjed om at det vilte en forbandelse over greia (som bar navnet til en av våre bidragsytere på baatplassen.no). Mannen rapporterte tilbake om høsten da han ville at vi skulle lagre motoren over vinteren med konservering og hele pakka. Kjempemotor, hadde gått uten et feilslag hele sommeren. Mandagsmotorer, med og uten sjel??? Helt klart.

Link to post
Share on other sites

Hmmm... jobber jo med akupunktur og der er det mange flyktige ting å ta hensyn til... Kan kjøpe at det er noe mer mellom himmel og jord til en viss grad, men med motorer??? Tenker heller det er en eller annen merkelig greie som ikke har kommet for dagen, noe med båten eller måten den ble brukt på...?

 

Men for all del - noen ganger blir det såpass mystisk at det kan være det enkleste å gi opp hele greia!

Link to post
Share on other sites

Den slags er ikke noen eksakt vitenskap, produktmerke handler mye om følelser, og det er gjerne tilfeldigheter som avgjør om noe stopper. (Forutsatt at tingene blir tatt vare på)

Har hatt flere motormerker innom familien, den eneste som har laget krøll var vel en Yamaha,

tilogmed mine Evinrude® har gått feilfritt.. Men Yamaha gikk nå veldig fint, nå den gikk da..

 

Jeg har byttet mellom franske og svenske biler de siste årene, de fleste synes fransk en risikosport, men gjett hva som har trøblet minst? Har nå 2 franske :lol:

 

Men at ting ikke kommer ferdigprodusert fra en fabrikk er ingen bombe, har hatt ny (tysk) bil der støtdemperfestene ikke var skrudd til...

 

 

Og når noe går skeis;

La forhandler fixe, det er derfor vi har dem, men ikke gi mannen/damen bak disken det glatte lag det er neppe dem som har begått feilen!

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...