Jump to content

Mulig å lage stikkabin på fjord 880ac?


Jadarholm

Recommended Posts

Hei

 

Er det noen som vet om det er mulig å lage stikkabin på siden eller foran motor på en fjord 880ac?

 

Hvordan ser det ut under dørken her?

 

Hvis noen skal bytte sin Fjord 880ac er jeg altså på jakt etter en slik båt.

Link to post
Share on other sites

Fjord 880 AC er et veldig godt valg. Den får du både med og uten HT, men skal du ha med HT, så må du finne en med luke/luker i HT. Kalesjeløsningen, i alle fall den jeg hadde, var trøblete i forhold til å få av og på. Ellers var det også litt trøblete å stå og styre, da jeg med min høyde (179 cm) måtte bøye meg for å se under og evt stå på tærne for å se over HT. Jeg tok av min HT, men jeg ser jo at du bor på Vestlandet...

 

Men stikkcabin? Alt er vel mulig, men det passer dårlig. På styrbord side har du skap og på babord side har du badet. I midten er det noe plass over vanntanken, men det blir for kort bakover til motoren. Men det vi kanskje være mulig å få det til med en køye på tvers over vanntanken foran motoren.  

Link to post
Share on other sites

For en del år siden så jeg en Fjord 880 med stikkabin foran motoren. Trappa som fører opp fra cabin til cocpit må fjernes for å komme ut/inn, men denne sitter bare festet med noen kroker(slike man normalt har på dører som skal stp i åpen posisjon). Cabin var organisert slik at man lå på tvers foran motoren og med forheng bak trappa.

Medlem av: KNBF - RS - Holmestrand Båtforening - Holmen Motorbåtforening - Norsk Trawler Klubb - Clipper Klubben

Båthistorikk fra 1975: Pioner 11(med rør-ramme) - 3hk Evinrude Yachtwin / 1979 Pioner 8 - 4 hk Johnson / 1983 With 300 Dromedille - 35hk Evinrude / 1979 Viksund 27 Columbi - Yanmar 3QM30 30hk / 1977 Marex 23 DC - Mercruiser 319D 180hk / 2005 Askeladden 525 Excel - Mariner 90 2-takt / 1987 Fjord 880 AC - FordSabb 2728T / 2011 Clipper 36 Sedan - Cummins QSB 5.9 230hk.

Link to post
Share on other sites

Takk for svar.

 

Er ikke et must med stikkabin, men kjekt å vite om det er mulig å gjennomføre.

 

Jeg er nok egentlig på jakt etter en uten hardtop ja. Var dette vanskelig å demontere finnmarken?

Link to post
Share on other sites

Nei, det var ikke så vanskelig å demontere HT. (Jeg var til og med så heldig at jeg fikk solgt HT.) Om jeg ikke husker helt feil så var HT skrudd ned i vindusramma sammen med sikafleks.

 

Men jeg var imidlertid veldig heldig fordi jeg fikk kjøpt brukt kalesje foran targabøylen. Med denne fikk jeg også med det som skulle til for montering, som skinne til å skru på targabøylen for å tre kalesjen på i bakkant og midtbøyle. Og nettopp dette "monteringsutstyret" var jo veldig kjekt å få med. Dette hadde jo vært brukt før på samme type båt og passet følgelig også uten videre tilpasninger. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...