Jump to content

Vinterkonservere overhalt motor med 0 gangtimer, hvordan?


Martin Blomberg

Recommended Posts

Jeg har fått overhalt min Perkins 4.107 motor. Bestilte overhaulkit fra parts4 enginges (http://www.parts4engines.com/perkins-4-107-engine-overhaul-kit/) + en del andre saker som ble fikset når motoren allikevel var åpnet (nye dyser og ny vannpumpe til glykolen).

Etter overhalingen har motoren blitt fyllt på med ny olje (mineralolje fra Statoil). Kjørt et par ganger i noen korte omgange i prøvebenk, men uten glykol. Etter det ble den transportert og montert inn i båten (ca begynnelsen av juli). Etter det har den ikke blitt startet.

 

Hvordan vinterkonserverer jeg nå best denne overhalte motoren?

Link to post
Share on other sites

Bumper denne opp igjen.

Er det noen forskjell på å vinterkonservere en motor som har vært i bruk under en hel sesong vs en overhalt motor som ikke har vært kjørt mer enn noen minutter?

Link to post
Share on other sites

Ville vinterkonservert på normal måte, men droppet oljebytte. Tatt olje/filter bytte til neste år, midt på sommeren og nytt olje/filter bytte før opptak neste høst. Dette hvis du har normal driftstid på motor neste sommer med ca 70-100 gang timer.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...