Otto R Startet 21.September.2015 Del på Facebook Startet 21.September.2015 Vi har en ca 20 år gammel ENO 2bluss gasskomfyr. Vi var på en lengre båttur i sommer med ca 50 overnattinger og min bedre halvdel påpeker at blussene er lite effektive. Blussene er rengjort , så de er ikke nedsotet. Er det noen som har byttet til nyere versjoner som kan si noe om gode/dårlige erfaringer. Hun ønsker seg helst en 3 bluss sak, men det jo begrenset plass, da den skal inn på samme plass som gamle komfyren. Er det noe spesielle forskjeller på effektivitet på komfyrene ? Hva er passe effekt å gå for. Vi har en 5kg gassflaske i båten, pluss at jeg har en i reserve. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Framtia Svart 21.September.2015 Del på Facebook Svart 21.September.2015 har du sjekket flow/trykk ut av regulatoren?. Sitér dette innlegget Framtia på AIS Seiling - den dyreste måten å reise gratis.... Link to post Share on other sites More sharing options...
Herman Svart 21.September.2015 Del på Facebook Svart 21.September.2015 "Lite effektive" er jo veldig subjektivt. Generelt er gass veldig effektivt. Er de mindre effektive enn ifjor? Før du bytter ut hele komfyren ville jeg som Framtia foreslå å begynne med å skifte flaskeregulatoren. Sitér dette innlegget All I ask is a tall ship and a star to steer her by Link to post Share on other sites More sharing options...
Allegro27 Svart 21.September.2015 Del på Facebook Svart 21.September.2015 Jeg har en brun optimus fra 1986. Den er like god og effektiv nå som da den var ny, og koker vannet like fort som de nyere komfyrene. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Big Horn Svart 21.September.2015 Del på Facebook Svart 21.September.2015 Det er ingen grunn til at den skal bli mindre effektiv med årene. Det kommer bare ann på hvor mye gass som kommer fram til blusset, og flaskehalsene er enten trykkregulatoren eller dysene som sitter under blussene. Disse kan vanligvis skrus ut og renses. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
volfro Svart 21.September.2015 Del på Facebook Svart 21.September.2015 (redigert) Hos meg hadde det lille lokket på toppen av blussene slått kul på seg nedover slik at den fikk for lite luft. Sette lokkene i pressa og bøygde de til jeg fikk rett blanding. Kankje værdt ett forsøk? Redigert 21.September.2015 av volfro (see edit history) Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Frode Stiansen Svart 22.September.2015 Del på Facebook Svart 22.September.2015 Jeg opplevde det samme, da var det så enkelt at det var det lille håndtaket på kule/stengeventilen rett før blusset som hadde løsnet litt. Det gjorde at den ikke åpnet helt, men fungerte mer som en choke/strupeventil. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Roger jo Svart 22.September.2015 Del på Facebook Svart 22.September.2015 (redigert) Hvis flammene begynner å få litt gul-aktig skjær er det tegn på at det kommer til for lite luft, sjekk luftspaltene.( dårlig forbrenning ) Og som Big Horn sier sjekk dyser - regulator, regulatoren skal vel skiftes hvert 5 år så start med den. Redigert 22.September.2015 av roger-jo (see edit history) Sitér dette innlegget Kokekyndig maskinist kjent på kysten. Link to post Share on other sites More sharing options...
SveinHa Svart 22.September.2015 Del på Facebook Svart 22.September.2015 Gassdysene kan irre igjen i fuktig sjømiljø og strupe for gassen. De er enkle å skifte eller evt. rengjøre. Har ikke opplevd det på kokeapparat men kjølebokser som har langt mindre dyser kan være en skikkelig plage med irr. Sitér dette innlegget Mine kjøretøy pr i dag: "NittiNitti": -90 Land Rover 90, "Bimbo": -93 BMW R1100RS, "Helmut": -08 Knaus Sunliner 808 Grunnet intensiv sensur og shadowbanning har jeg forlatt Fakebook, Insta og Twitter for godt, dere finner meg på https://mewe.com/i/sveinhauge og Telegram If we grew our own food, we wouldn't waste a third of it as we do today. If we made our own tables and chairs, we wouldn't throw them out the moment we changed the interior decor. If we had to clean our own drinking water, we probably wouldn't contaminate it. Mark Boyle. Link to post Share on other sites More sharing options...
Otto R Svart 27.September.2015 Emnestarter Del på Facebook Svart 27.September.2015 Takk for tilbakemelding, jeg skal ta en gjennomgang på anlegget. Noen som har erfaringer med bytte til nytt ? Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Sjeldenutpå Svart 27.September.2015 Del på Facebook Svart 27.September.2015 Stod en gammel lampeolje sak ombord som eg ikkje orke teste,så vi satte inn Eno 3 år siden ca. Funker ok. Blir skummelt varm på utsida/sidene. Sitér dette innlegget Yanmar 6LYA-STP 340hk Link to post Share on other sites More sharing options...
Euklid Svart 27.September.2015 Del på Facebook Svart 27.September.2015 På vår Eno ser dysene helt fine ut, men det sorte metalldekselet som ligger over har rustet til det ugjenkjennelige. Vi har banket, pusset og skrapet bort det verste av rusten, og dette gjorde saken langt bedre, men skal bytte de ut så fort vi kommer til et sted som selger slikt. Ender du opp med å bytte vil jeg på det sterkeste anbefale å ikke kjøpe for stor komfyr – en tidligere eier av min båt ville sikkert slå på stortromma da innkjøpet ble gjort, og resultatet er at komfyren ikke har tilstrekkelig plass til å slingre. Ville ikke hatt noe mindre enn 50-60 grader slingring, vår smeller i allerede ved 35 grader eller så. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Herman Svart 28.September.2015 Del på Facebook Svart 28.September.2015 (redigert) Vi har separat stekeovn. Montert fast under en benk. Bortsett fra at rundstykkene noen ganger blir litt skeive fungerer det helt fint. Fordelen er også at blussene kan skiftes ut separat etterhvert som de ruster i filler. Det er mye billigere enn å skifte ut både ovn og bluss fordi blussene har rustet opp. Kaker, brød, pizza osv. bryr seg ikke om underlaget er litt skeivt. Redigert 28.September.2015 av Herman (see edit history) Sitér dette innlegget All I ask is a tall ship and a star to steer her by Link to post Share on other sites More sharing options...
SveinHa Svart 28.September.2015 Del på Facebook Svart 28.September.2015 Siste komfyren jeg kjøpte for 6-7 år siden var en 4-bluss Eno Gascogne lignende denne: https://www.maritim.no/eno-komfyr-gascogne-3-bluss-m-grill Den skal visstnok ha grill men den er totalt ubrukelig, alt for liten effekt til å i det hele tatt ligne på noe som minne om grill... Ellers er den helt kurant som stekeovn med bare undervarme. Sitér dette innlegget Mine kjøretøy pr i dag: "NittiNitti": -90 Land Rover 90, "Bimbo": -93 BMW R1100RS, "Helmut": -08 Knaus Sunliner 808 Grunnet intensiv sensur og shadowbanning har jeg forlatt Fakebook, Insta og Twitter for godt, dere finner meg på https://mewe.com/i/sveinhauge og Telegram If we grew our own food, we wouldn't waste a third of it as we do today. If we made our own tables and chairs, we wouldn't throw them out the moment we changed the interior decor. If we had to clean our own drinking water, we probably wouldn't contaminate it. Mark Boyle. Link to post Share on other sites More sharing options...
Otto R Svart 29.September.2015 Emnestarter Del på Facebook Svart 29.September.2015 Takk for gode innspill, det blir vel familieråd tenker jeg etter at jeg har sjekket dagens komfyr. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Festina_Lente Svart 1.Oktober.2015 Del på Facebook Svart 1.Oktober.2015 Hos meg skjedde dette, "futten" ble borte. Svaret var å skifte regulator (ute v/flasken). Trehundre og noen kroner. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
tobixen Svart 1.Oktober.2015 Del på Facebook Svart 1.Oktober.2015 Jeg tror regulatorene selges for 250 kroner i dag, hvis man leter litt. Måtte bytte selv for litt siden. Sitér dette innlegget Wherever I lay my anchor, that's my home - https://solveig.oslo.no/ Link to post Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Delta i diskusjonen
Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.