Jump to content

VHF/AIS som kan kobles til Raymarine E7


larole

Recommended Posts

Hei

 

Jeg har lest tråden om å ha VHF i liten båt, og funnet ut at neste sesong vil jeg ha det. Jeg vil ha en stasjonær VHF, med en AIS?? som kan kobles mot Raymarine E7. Med det mener jeg at jeg ønsker å se båter i nød (feks) på plotteren min og at jeg kan se hvem de er. Er dette mulig?

 

mvh O

Link to post
Share on other sites

Alle fastmonterte VHFer kan vise båter i nød, det er via DSC systemet dette gjøres. Hvis VHF er koblet opp mot plotteren kan du også se båten som har sendt nødsignal på din e7. Du kan også få VHF med integrert AIS mottager, da kan du se båter med AIS transponder på plotterskjermen. Hvis du ønsker at båter ned AIS skal kunne se deg hele tiden trenger du en AIS transponder.

 

Jeg har Simrad RS35 VHF med innebygd AIS, denne har NMEA 2000 interface slik at den er svært enkel å koble opp mot plotteren. Det finnes en Lowrance versjon av RS35 som mangler mulighet for trådløst håndsett, men har resten av funksjonaliteten. Jeg har også em-trak B100 AIS transponder, denne har samme AIS modul fra SRT som de nyeste modellene fra Simrad og Raymarine, men em-trak er billigere. Kan anbefale både RS35 og em-trak B100.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...