Jump to content

x-finer til mottorkasse


otis

Recommended Posts

Jeg hadde foretrukket meranti da den er tykkere i ytterskiktet av fineren, og dermed mulig å pusse på siden.  Veldig mange båtbyggerier har brukt den til både dørker og skott. Den blir også ganske fin lakket, Om man blander litt beis i første strøket blir den kjempe fin.

Det lønner seg å lakke med fortynnet lakk første strøk så det forsegler veden. Det eneste er at man bør bruke skarpt verktøy da den fliser seg lett tverr av veden. (Pga. tykkere overflate sjikt og typen materiale og måten den er produsert på-overflaten er "skrelt" og ikke "kniv skåret")

 

Lager du hel ved hjørner så blir kassa fin :smiley:

 

Lykke til

Knude 

Edited by Knude (see edit history)

Bygger 47 fot Trawler Yacht tegnet av Bruce Roberts Goodson

Bygge 47 fot Trawler Yacht fra cd til ferdig båt

Link to post
Share on other sites

Meranti er å anbefale - men tenk litt over tykkelsen på de platene du velger. Husk at motorkassen av og til må flyttes på og da er det kjekt å slippe å være nødt til å være 2-3 mann for å flytte på kassen :giggle:

Dersom du skal tilskjære og feste de 4 sidene til hverandre - vil du være nødt å bruke ganske tykke plater - 15 el. 18mm og da blir det fort litt vekt.

Men-, dersom du benytter 4 "innvendige hjørnestolper" - f.eks. 25x25mm og fester platene i disse  behøver du ikke så tykke plater. Da er det tilstrekkelig med 6 el. 9mm plater. Billigere blir det også :smiley:

Husk også - støydempende plater på innsiden av kassen :thumbsup:

Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Takk for tipset, men hvordan blir det med varmen? Har en Fm- motor c-2 4 hk med ferskvannskjøling. Har uansett tenk å sette inn lufteventiler

Ett par ventiler er ikke dumt å anordne nei. Kle også kassen innvendig med lyd-dempende plater. Disse får du kjøpt hos Biltema bl.a. Disse er også til en viss grad varmebestandige - husk bare å velge ei tjukk, god plate og ikke disse små tynne flisene.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...