Jump to content

Day Skipper Coastal og ICC - hva anbefales?


Anterialis

Recommended Posts

Hei,

jeg har lest litt rundt på forumet her, men har fremdeles noen ubesvarte spørsmål. 

 

Jeg ønsker gjennomføre et seilkurs "for viderekommende", feks. i Leangbukta. Dette er et kurs som går over 3 dager, fra fredag til søndag. Jeg har fått tilbud om å gjennomføre ICC-testen samme søndag kveld for 3000 kr ekstra. Jeg har ingen oversikt over prising etc, derfor spør jeg dere:

 

1 - Er dette en normal pris på ICC-kursing/testing, eller en bedre pris da det overlapper litt med seilkurset?

 

2 - Er det anbefalt å ta ICC, eller er Day Skipper coastal såpass anerkjent i innland/utland at dette holder ift. seilbåtleie opp til ca. 40-45 fot?

 

3 - Kan dere fortelle meg litt mer om hva dette er (Dayskipper coastal og ICC)? Jeg leser på wikipedia (eng) om Day Skipper og Coastal Skipper som to forskjellige ting. Dermed blir jeg litt usikker når et norskt kurs kombinerer disse i  Day Skipper Coatal. Er sistnevnte det samme som Coastal Skipper, men kun i dagslys?

 

4 - Øvrige formeninger om Dayskipper Coastal og ICC? Kom med dem =)

 

 

På forhånd takk for svar!

Link to post
Share on other sites

EDIT (kan jeg ikke redigere førsteinnlegget i ettertid?):

Fortell meg gjerne litt om D5L-kurset også. Hva mener dere om D5L vs. ICC/Dayskipper coastal? Hva ville dere anbefalt din svært båtinteresserte venn å ta av kurs, når han i utgangspunktet kun skal oppholde seg i nordisk farvann med seilbåt (for seil...)?

Link to post
Share on other sites

Kjenner ikke mye til de kursene du nevnte, men D5L er et mye mer omfattende kurs. Skal du føre båter over 15 m (50fot)må du ha dette. Det holder ikke med ICC/dayskiper. Mener D5L er på ca 120-130 timer da jeg tok det i 2002. Det er et teoretisk kurs, som du må avlegge en praktisk utsjekk før du kan løse seleve sertifikatet.

Link to post
Share on other sites

Ja jeg skal nok ikke føre båter lengre enn 15 m, men jeg er jo veldig interessert i teorien og kunnskapen da.. Og dersom det kan være nyttig for meg som "skipper" på min egen skute en gang i fremtiden, er det noe å vurdere syns jeg... 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...