Jump to content

Scalare mk2 24 fot, krakeleringer i dekk ved mast


KaptenRookie

Recommended Posts

Hei!

 

Dette er mitt første innlegg her inne, har etter 4 år med søken endelig fått meg en seilbåt. Båten er en Scalare mk2, 24 fot. Den har ikke mye mangler, men det er jo alltids noe ;) Noe mer prekært enn andre ting. Så jeg trenger derfor ekspertisen fra dere erfarne båtfolk her inne på noe jeg anser som potensielt prekært å fikse. Det er noen veldig små krakeleringer, sprekker ved dekk der masten er festet. Jeg har trykket og kjent etter om glassfiberen gir etter noe sted rundt masten, men det virker ihvertfall så solid at jeg er usikker på om det er glassfiberen som gir biittelitt etter eller om det er fingeren min.. hehe. Legger ved noen  bilder av disse krakeleringene. Jeg har kjørt på med ekstra kontrast på bildene da sprekkene ikke ellers kommer så godt frem på bildene.

 

Her fra styrbord side av masten: https://baatplassen.no/bildearkiv/61/61196/20150911_192521.jpg

Babord side: https://baatplassen.no/bildearkiv/61/61196/20150911_192322.jpg

Foran masten: https://baatplassen.no/bildearkiv/61/61196/1443709901.jpg

Og et siste foran masten for å gi en indikasjon på hvor små sprekkene er: https://baatplassen.no/bildearkiv/61/61196/1443710086.jpg

 

 

Er dette noe prekært som bør utbedres før noen seiltur?

 

Forøvrig har jeg funnet veldig lite info om båten min, selgeren hadde lite info selv. Det finnes noe om Mk1 på nettet, men Mk2 finnes det nesten ingenting om. Om det er noe som vet noe om denne modellen, ville jeg være svært takknemlig for informasjon om den :)

 

På forhånd takk for svar!

Link to post
Share on other sites

Velkommen til forumet og gratulerer med båt :smiley:

 

Har du gjennomgående mast eller mast oppå dekk med støtte under (vanskelig å se på bildene)? Gjennom årenes løp blir det litt bevegelse fra kreftene fra masta mot "død" glassfiber, så litt småkrakkelering i gelcoaten er ikke uvanlig på en eldre båt - uten at det nødvendigvis trenger bety at laminatet er svekket noe nevneverdig. Men et dekket merkbart nedsunket der masta står hadde jeg vært mer engstelig for tilstanden.

Link to post
Share on other sites

Hvis båten har blitt seilt inntil nylig med krakeleringer så tenker jeg det må være greit å fortsette med forsiktig seiling mens du observerer og gjør deg opp en mening om er evt reparasjonsbehov.

 

Dumt å starte seilbåtlivet med en større og kanskje unødvendig reparasjon, før du vet ordet av det har tatt ned takplater, er i gang med å skifte det elektriske anlegg ++.

 

Og er blitt medlem i hagebåteierforeningen.

Link to post
Share on other sites

Takk for det, Hakkannen :) Dekket ser ellers fint ut, kan ikke se at det er noe nedsunket. Masta er ikke gjennomgående, her er et bilde til av mast med mastefeste(?): https://baatplassen.no/bildearkiv/61/61196/1443715342.jpg.

 

Det er en krakelering i taket på innsiden og, om formen er grei skal jeg ned til båten i helga(den ligger i Gøteborg), kan ta et bilde av dette og.

 

Festina_Lente, jeg vet ikke når den har blitt seilt med sist, forrige eier seilte aldri med den, han skulle lære seg å seile av sin bestefar, men så ble bestefaren syk.. og båten ble da lagt ut for salg. Men som du skriver, så kan jeg jo teste den med litt forsiktig seiling og sjekke om sprekkene blir større/lengre. For meg ser det jo mer kosmetisk ut, men jeg har nok ikke kompetansen til å bedømme hvor stor betydning disse sprekkene har. Vil jo drøye med noe medlemskap i hagebåteierforeningen :lol:

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...