Jump to content

Batterilader med flere utganger, styres de individuelt?


bergetun

Recommended Posts

Batteriladere har ofte 2 eller flere utganger.  Har disse batteriladere innebygd skille-rele eller trenger man dette i tillegg for å holde bankene adskilt? 

Moderator har endret emnetittelen. Var opprinnelig Spørsmål om batterilader hvilket ikke er iht reglene for "Båtforumet".
Alle må vennligst lese disse før man poster.
Link to post
Share on other sites

Ofte lurt på det selv. For min Stirling har tre utganger (som kan linkes sammen), men kun en senseledning- hvis jeg ikke husker feil. Hos meg har jeg koblet alle utgangene på en batteripakke. 50 A lader på 440 Ah batteripakke. Funker greit.

Link to post
Share on other sites

Dette varierer fra lader til lader. Selv har jeg to ladere koblet i parallell en DEFA/Ladix (2x15a), med 2 utganger og to senseledninger, den andre en Quick (40A) med 3utganger og en senseledning. Quick!en er satt opp som powersupply og forsyner bare 3 forbruksbatterier. Fordelen med dette er aden da brukes til å levere strøm i bulkperioden. Når spenningen passerer 13.6 volt fases den ut og DEFA laderen tar finjusteringer på både forbruk og start helt uavhengig av hverandre. Når båten brukes over lengre perioder er alle de både forbruksbank (360 At) og startbatteri (120 At) koblet sammen for å få jevnest mulig belastning på alle 4 batteriet

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...