Jump to content

Betongbrygger til havneutvidelse


v90

Recommended Posts

Vi er i ferd med å planlegge utvidelse av havnen vår på Maurnes i Sortland kommune.

Er det noen som har gode tips på hvem som kan skaffe betong brygger med utriggere til en rimelig pris.

Er også interessert betong bølgebrytere.

Vi er en liten havn med begrensede midler.

Link to post
Share on other sites

Utbygging av havn der det er behov for bølgebryter er ikke gratis, og det er en risiko for å spare seg til fant om man forsøker å gjøre det for billig.

 

Helgeland betong på Mo i Rana produserer betongbrygger, og kan etter det jeg forstår lage disse ekstra kraftige. Om dere er ute etter en skikkelig flytemolo har Børsa Båtklubb utenfor Trondheim former for slike elementer.

 

Uansett: Sørg for å få utført beregninger slik at brygger og innfestninger ikke blir feil dimensjonert i forhold til belastningene anlegget utsettes for.

Viksund 340 St. Cruz: Tre-roms fritidsbolig med to terasser og fleksibel beliggenhet.

 

2009 - 0000: Viksund 340 St.Cruz Fly m/VP D6-370/HS80AE

2003 - 2009: Halco 29 Offshore Fly m/VP 41B/290DP

Link to post
Share on other sites

Marina Solutions er rette instans om dere ønsker et kvalitetsanlegg. Det er delvis eid av bl.a. Helgeland Betong som også er underleverandør. De har referanseanlegg langs hele kysten. Stort nytt anlegg i Bodø med ca. 300 båtplasser med byggeherre Bodø Havn. Webside: http://marinas.no/

 

I området ikke langt unna der dere holder til er det en annen leverandør av flytebryggesystemer til båtforeninger kalt Bulia Plast: http://www.buliaplast.no/

 

Styr for alt i verden unna hjemmesnekrede løsninger. Det blir dyrt i lengden og dette er ting som må gjøres skikkelig for at det skal vare og være lett å vedlikeholde uten mye problemer i ettertid.

Link to post
Share on other sites

For all del, kjøp frå ein seriøs produsent, og få en som har gode tekniske kunnskapar til lage ein plan over alle fortøyingane, og ikkje minst få ein sakkyndig til å kontrollere at planen er fulgt til punkt og prikke. Her hos oss er det ammatørar som steller med dette, og resultata vert deretter. Tau som slittnar, skeivbelastningar av bryggene, skeive rammekonstruksjonar o.s.v. (Det siste slepp du med betongbrygger.)  Hos oss skal fortøying gjerast so billigt, og ammatørane som trur dei har grei på alt, men er heller kunskapslause på området, har overteke, diverre. Sjølv misser eg nattesøvnen når stormane uler. Dei med gamle båtar satsar på ei godt forsikringsoppgjer om uhelet skulle vere ute. Vi andre med nyare båtar, veit eit evt. forsikringsoppgjer vil ende med stort økonomisk tap.

Link to post
Share on other sites

-og vips, så har du en kostnad på 200tusen pr båtplass....

 

Var det i Molde de bygget et nytt anlegg med betong flytebrygge hvor det var boder nedi konstruksjonen... Da snakker vi.

Link to post
Share on other sites

Takk for mange gode inspill.

Vi har ikke spesielt røffe værforhold, men forlengelse av moloen blir dyrt siden det er dypt. Derfor er tanken bølgebryter.

 

Er i kontakt med Marina Solutions og er veldig fornøyd med servicen derfra så langt  :thumbsup:

 

Vi vil nok gå for betongbrygger siden de er mest stabile og har lang varighet. Lite vedlikehold er det også.

Forstår som det nevnes her at forankring må man ha rett kompetanse får å få riktig. Vi holder på å samle inn kjetting av grov kaliber, vil ikke bruke tau.

Men dette er ikke noen billig spas for en liten båtforening :pray:

Link to post
Share on other sites

Var i kontakt med Marina solutions og Ørsta i vår for å kjøpe 1 utrigger og 2 fortøyningsbommer, samt 4 stag for landfeste til ei stålbrygge. 6 ukers leveringstid var det også.

 

Tilbudet var ikke akuratt noe "tilbud". Etter 10 minutter undersøkelse på finn.no, fant jeg en kar på Hareid som produserte på bestilling. En drøy uke senere var det ferdig varmgalvanisert og klar til henting. -og et godt bidrag til lokalt næringsliv.

Link to post
Share on other sites

Anlegget i Bodø med 300 båtplasser i regi av Bodø Havn er vel et av de største anleggene som er bygd og levert av Marina Solutions. Det har flytemolo på 250 meter med boder nede i betongkaiene til utleie for båteierne. Om du er i byen kan du sikkert kontakte Bodø havn for å få en titt på anlegget.

 

http://marinas.no/referanser/ronvika-havn-og-marina-i-bodo/

Edited by Chiefengineer (see edit history)
Link to post
Share on other sites

 Vi holder på å samle inn kjetting av grov kaliber, vil ikke bruke tau.

 

 

Hvorfor ikke tau? Holdbarheten blir I en helt annen klasse enn med kjetting, og med en skikkelig daumann på hvert tau vil den ta opp rykk og napp like godt også...

"First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win." - Mahatma Gandhi
Link to post
Share on other sites

Her er eg heilt samd med index. Har du lagt ut skikkeleg tau som ikkje er utsett for gnag er det nesten evigvarande. Det kan ein langtfrå sei om kjetting.

Men fordelen med kjetting er sjølvsagt vekta. Spesielt er det greitt i grunne havneområder der det blir litt knapp djupne med avlastingslodd/daumann på taua. Men elles, mykje sikrare med tau! Har brukt begge deler, men har forlengst skifta ut kjettingen. Og so må ein heller ikkje gløyme kjetting er mykje dyrare.

Edited by Fjordgubbe (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Skjønner argumentene for tau, og er for det mest brukt tau på eksisterende brygge.

Men det er tilstadighet justering og fiksing på dem og mye vandring på brygga.

Vi har også enormt med groe på tauene.

Det er veldig grunt i havna, 2m under sjøkartnull. Det kan vel være forklaringen.

Vi har vært heldig og fått tak i en go del gratis grov kjetting som vi skal montere, den er tung og vil stabilisere bedre enn tau.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...