Jump to content

Hva er disse store bøyene som ligger i Oslofjorden?


trampeklapp

Recommended Posts

Det er kongeskipets sommerfortøyning. Ligger med baugen mot den nærmeste og hekken mot den andre. Strøm og vannforsyning kommer opp av bøya forut.

De siste årene har den ligget mindre på denne fortøyningen, men hadde nok ikke turd å lånt den, hehe ;-)

Redigert av sap_2000 (see edit history)

Mvh. SAP

Link to post
Share on other sites

Bøyene v/Gressholmen/Rambergøya tilhører Oslo Havn har jeg blitt fortalt, og det var noen som ble truet med at båten deres ble tauet dit ut, hvis den ikke ble fjernet fra en ulovlig plass. Kaninene ble slaktet for flere år siden, og det var nok like greit, for det er ikke naturlig med en gigantisk populasjon men kaniner på den øya. De formerte seg som kaniner,(kanskje ikke så rart) og antallet gikk over styr.

Redigert av Tom Rør (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Kaninene har jo ikke et naturlig habitat på Gressholmen, og "snøblinde" folk tok med seg kjelekaninene sine ut på øya, og sa til podene at nå skal snurre få det fint sammen med de andre kaninene på "kaninøya", hvor følgene ble at de nyankomne ble pint til døde av sine nye venner. Tror det var den beste løsningen å kvitte seg med dette kunstige dyresamfunnet.

Kunne sluppet ut et revepar der, for da hadde de fått bein å gå på.

Redigert av Tom Rør (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Hvis du tenker på det jeg tror du tenker på, er det i beste fall sjukt. Hvorfor skal man innføre kaniner på et sted som gressholmen for å tilfredstille folk som har et Disneyaktig forhold til dyr? Det var ikke noe fryd å være kanin på Gressholmen på vinterstid, og jo bestanden var for stor. Når tomsingene flyttet sine tamme kaniner ut på øya, ble de ofte hundset ihjel av andre kaniner, så at du ikke så kaniner som led, er vel ikke det samme som at det ikke var det.

Rasebetinget utrensing??? Skjerp deg litt når du drar paraleller :thumbsdown:  

 

 

Gressholmen i Oslofjorden er vel mest kjent, hvor det startet med rømte tamkaniner. Per i dag er det ingen kaniner på Gressholmen, etter at alle kaninene ble skutt. De ble et for stort problem, og de spiste verneverdige planter på øya, og det ble derfor vedtatt å skyte alle kaninene. Sverigesvillkaniner stammer trolig fra en utsetning i Skåne i 1905[18], mens flesteparten i Danmark har kommet inn av seg selv fra Tyskland.

Det finnes bare en helnorsk kaninrase, dette er trønderkanin, og den er etterkommer etter utsetninger av tamkaniner. Den er utrydningstruet, grunnet dårlige gener, og det drives store avlsprosjekter for å bevare rasen.

Redigert av Tom Rør (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Ingen kaniner der ute nå. Bra de ble fjernet, for der var det innavl med stor m, med de konsekvenser det førte med seg for enkeltindivider. Innavl i første ledd kan jo ofte være både positivt og ønskelig, men ikke utover det leddet. Men nå var ikke dette en tråd om kaniner, med mindre det er behov for å starte en???

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...