Jump to content

Seile til Orkenøyene 24 juni ?


bph

Recommended Posts

Lurer på om det er noen som har planer om å seile til Orkenøyene ....

<{POST_SNAPBACK}>

Vil muligens befinne meg (med motorbåt) på Orkenøyene rundt den tiden. Er bosatt i NØ Skottland og planlegger en langhelg den veien .... Har full dekkning med sjøkart, tidevannstabeller, kontaktnummeer og havneinseilinger over stort sett hele området hvor dere skal seile i Storbritania, så ta kontakt hvis dere ønsker mer informasjon enn hva dere har i dag.

Mvh, Alf ........Hekksjø ? .........Hvor ?

"The only time you have too much fuel is when you're on fire."

Link to post
Share on other sites

  • 2 år senere...

Løfter denne tåden

 

Jeg skal seile med en gjeng erfarne seilere til orkenøyene i begynnelsen av mai i år. Er det et bra sted å dra til når utgangspunktet er at folka vil ha en skikkelig havseilas utover det vanlige? Planen er vel såvidt jeg vet ca. 10 dager tur/retur direkte oslo-orkenøyene. Mao ikke så veldig mye tid til å utforske øyene, men masse tid til seiling, musikk og bølger. Evt. andre steder vi bør vurdere å besøke istedet? Jeg tror at shetland også er et spennende alternativ, men det er ikke fastsatt noe endelig mål foreløpig.

Link to post
Share on other sites

Orken;yene er bra det !! Mye mer å se der enn på Shetland som er lavere og mer forblåst. Vær bevist på Pentland Firth når du nermer deg, så motstå fristelsen til å gå Vestover i Firth, før du legger deg inn til Øyene.

 

Gode nødhavner finner du på denne siden fra Whitby og oppover, men jo lenger du holder deg på dypt vann (Norskerenna), jo mindre blir du påvirket av strømforholdene som er del av de store tidevannsforskjellene her borte. Men med god planlegging og tidevannskart, så kan du lett plukke opp 1 til 2 knop SOG ekstra, som kan både være gøy og utfordrende .... men kjedelig hvis du tar feil...

 

Hjemturen kan jo krysses rett til Vestlandet, og hjem østover....

Mvh, Alf ........Hekksjø ? .........Hvor ?

"The only time you have too much fuel is when you're on fire."

Link to post
Share on other sites

  • 2 år senere...

Lurer på om det er noen som har planer om å seile til Orkenøyene eller nord Scotland rundt 24 juni. med utgangspungt fra Lindes til Stavanger

Har du allerede reist?

Vi er 2 - 3 i en 40 fots båt som skal ha vår første nordsjøkryssing med start fra Tønsberg 14 juli. Regner med å forlate norskekysten fra området rundt Lindesnes i slutten av denne uka (men været ser ikke helt bra ut)

 

Er ikke veldig erfarne, og tar gjerne mot råd og dåd. tenker Caledoniakanalen og Skotland nordvestover til Orkenøyene og kanskje Shetland hvis vi rekker på 4 uker. Hjem til Tønsberg seinest 4. august. Vi er tre ombord på kryssingen, men deretter bare to.

 

Ring oss gjerne hvis du er i området på den tiden - eller har gode råd og gi. Mob 92202172 (Vi ringer tilbake) eller epost mandt@online.no. Båten heter Oda LK7969 og du ser den på AIS hvis vi har radioavstand.

Link to post
Share on other sites

Det kommer til å bli en kjempetur. Jeg har tatt turen flere ganger. Vi har da gått fra Ålesund til Wick og deretter Inverness. Caledonian canal er bare herlig. Dere må besøke Tobermorry og Portree på vestkysten. Stornoway på Ytre Hebridene er også verd et besøk.

 

Dere må ha med lettbåt, da det er ikke er anledning for å legge til kai over alt. Det er utlagt gjestebøyer i mange havner.

 

Fire uker skal være tilstrekkelig for denne turen, men det gir dere ikke tid til å "utforske" vestkysten ved å gå inn i fjordene. Shetland og Scalloway er verd et besøk. Utgravingene ved Sumburg Head bør dere også se, da med leiebil fra Lerwick.

 

For en behagelig overfart, hør på værmeldingen og vent til gunstig vindretning, eller mindre vind.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...