Jump to content

Turteller til Mercruiser 1,7 lever sitt eget liv.


Polarbear1

Recommended Posts

Noen som har erfaring med Faria instrumenter hvor turteller og oljetrykk lever sitt eget liv. De viser i hytt og pine, mens det virkelige turtallet og oljetrykket er stabile og korrekte, alle de andre instrumenter virker tilsynelatende riktig?

Motoren er en CumminsMercruiser 1,7 120hk og den store kontakten på motorkabelen ser ren og fin ut.

Link to post
Share on other sites

Vær likevel litt obs på kontakten. Spesielt hvis giverkabel til turteller og oljetrykkmåler er naboer i kontakten. Da skal det ikke mye overslag til før de begynner å skape seg. Du ser det ved hjelp av koblingsskjema og fargene som er angitt på kablene.

 

Men er det i orden her så må man nesten se etter feil i kabler og koblinger som disse to instrumentene har felles. Det er + som kommer fra nøkkel når denne er i kjøreposisjon. Videre må instrumentene ha minus, og som regel er også det en kabel som går fra instrument til instrument på samme måte som + kabelen fra nøkkel.

Hvis oljetrykkmåler og turteller er de siste i rekken som er tilkoblet + og minus så er det jo nærliggende å tro at det er en løs kobling i instrumentpanelet siden de andre virker normalt. Ofte kan det leses ut fra koblingsskjema hvilke instrument som er først og sist i rekken. Uansett bør det vel gå å åpne på baksiden av panelet for å sjekke, og gjerne bare prøve å koble til både + og minus direkte fra batteri for å se om feilen opphører, men vær forsiktig. Jeg har laget meg lange prøvekabler til slikt bruk, men har 5 amp sikringer på dem. Kunne sikkert vært mindre sikringer også.

 

Et lite tips. Se koblingsskjema, er minusledning til instrumenter også minus til belysning i instrumenter, slår du på instrumentbelysning. Blinker det i lyset samtidig når disse hopper opp og ned kan du regne med dårlig jording til instrumentene.

Men de fleste nye paneler har egen minusledning til lys og da hjelper ikke denne testen.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...