Jump to content

Kaffetrakter for gassbluss - Erfaringer?


Lazyjack

Recommended Posts

Krimart skrev for 3 timer siden:

 

Kokekaffe er vel rimelig usunt...

 

Vanlig filter kaffe syns jeg er uslåelig, og det er ikke mye mer arbeid en en kaffetrakter...

 

noen sekunder for å tømme varmtvannet over filterholder er hele forskjellen...

Link to post
Ida Marie III skrev 21 minutes ago:

 

Kokekaffe er vel rimelig usunt...

 

 

Hva er det som skulle gjøre kokekaffe usunt? Kanskje det er uvitenhet om hvordan kokekaffe tilberedes? Vi bruker kokekaffe både hjemme og i båten, og da fyller vi kalt vann sammen med kaffe (grovere malt en for filter ol.) på kjelen og setter den på kokeapparatet/komfyren. Så følger jeg med under oppvarmingen, og idet kaffen akkurat begynner å koke trekkes den til side, jeg venter 5 min til kaffen er klaret og klar til å drikkes. Kokekaffe kokes altså ikke.

Lars H. Helgesen, "Kapteinen" på Trudelutt (Saga27) med hjemmehavn i Son, Oslofjorden

Nettsteder jeg drifter: trudelutt.com oljepionerene.no Skipshunden vår

Som Paschuan i Soten sa på 1920-tallet: Ja, inte är jag mätt, men törstig är jag.

Link to post
Lars H. skrev 15 minutes ago:

 

Hva er det som skulle gjøre kokekaffe usunt?

Filterkaffe skal være sunnere enn kokekaffe, presskanne, kaffemaskin og lignende, fordi filtert fjerner noe fett som kan føre til høyt kolesterol (cafestol og kaweol i følge Wikipedia).

Det er kanskje derfor kokekaffe smaker bedre? Usunt smaker ofte bra :wink:

Redigert av shipahoy (see edit history)
Link to post

Vel, nå er jeg 73 år, frisk og rask og har drukket kokekaffe daglig siden jeg var 12 år. Jeg har normalt kolesterol. Det er nok andre ting jeg burde bekymre meg over.

Lars H. Helgesen, "Kapteinen" på Trudelutt (Saga27) med hjemmehavn i Son, Oslofjorden

Nettsteder jeg drifter: trudelutt.com oljepionerene.no Skipshunden vår

Som Paschuan i Soten sa på 1920-tallet: Ja, inte är jag mätt, men törstig är jag.

Link to post

Jeg håndbrygger stort sett alltid kaffe.

 

Varmer opp kaffevannet til 93 grader. 

Skyller over, forvarming, av filterholder, filter og kolbe. 

Nymalt kaffe oppi filteret og danderer det jevnt. 

Heller oppi nok vann til at kaffe'n blir fuktig, venter 30 sekunder, heller over resten av vannet, rolig. 

 

Det brukes naturligvis vekt for presise mål av kaffe og vann ? 

 

Kan gjøres enklere, men grunnprinsippet er der... 

 

god kaffe er naturligvis starten. Her går det i Ålesundsbrenneriet Jacu ? Det er såpass god at den kan drikkes både pisslunka og kald. 

Link to post
shipahoy skrev for 9 timer siden:

Filterkaffe skal være sunnere enn kokekaffe, presskanne, kaffemaskin og lignende, fordi filtert fjerner noe fett som kan føre til høyt kolesterol (cafestol og kaweol i følge Wikipedia).

Det er kanskje derfor kokekaffe smaker bedre? Usunt smaker ofte bra :wink:

 

At kokekaffe er usunt,  trodde jeg virkelig var allment kjent...men men..

 

Hvilken kaffe en foretrekker er nok mye en smak sak, jeg for min del syns koke kaffe smaker heslig...

 

Diverse kaffemaskiner jeg har smakt fra, er i beste fall som pulverkaffe...heller ikke noe særlig...

 

Nei, takke meg til en nytrakta Evergood 

Link to post

På mandag kjøpte vi 20 poser Evergood kokmalt da den var på tilbud. Forrige gang ble det 20 poser Ali kokmalt, da var den på tilbud. Med 10 store kopper kaffe tilsammen pr. dag på meg og fruen , er det greit med tilbud. Men det må være Ali eller Evergood, kokmalt!

Lars H. Helgesen, "Kapteinen" på Trudelutt (Saga27) med hjemmehavn i Son, Oslofjorden

Nettsteder jeg drifter: trudelutt.com oljepionerene.no Skipshunden vår

Som Paschuan i Soten sa på 1920-tallet: Ja, inte är jag mätt, men törstig är jag.

Link to post
Guest Avmønstret#
shipahoy skrev 1 time siden:

Og jeg synes Evergood er heslig, så da er vi enige om at det er en smakssak :giggle:

 

Enig i det. Mye av den "tradisjonelle" norske smaken er vel i grunnen litt syrlig/sur kaffe. Liker mørkbrent med lite syre best. Skånerost syns jeg er snadder :-)

Link to post

Jeg er nok lært opp til den tradisjonelle norske smaken, det er jo 62 år siden den tilvenningen startet. Og kaffe, uansett variant og tilberedning, må en lære seg til å like. Jeg kan ikke tenke meg at noen synes kaffe smaker godt, uansett variant første gang en smaker på kaffe. Dette kanskje unntatt kaffe med mer melk/fløte og sukker enn kaffe. Men da kjenner en jo ikke den bitre, beiske eller hvordan en skal beskrive denne smaken i det hele tatt.

Lars H. Helgesen, "Kapteinen" på Trudelutt (Saga27) med hjemmehavn i Son, Oslofjorden

Nettsteder jeg drifter: trudelutt.com oljepionerene.no Skipshunden vår

Som Paschuan i Soten sa på 1920-tallet: Ja, inte är jag mätt, men törstig är jag.

Link to post

For meg er det litt av kosen på tur eller i båten å lage kaffe på kjele. Eller som Lars H sier - trekke kaffe. ?

 

Tror alle må finne sin kaffevariant. Selv bruker jeg også en del presskanne, og filterholder er nok en grei løsning. 

 

Sunt eller ikke, trivsel er sunt og god kaffe er trivsel ?

Gjør som folk flest - BRUK VEST !

Link to post

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...