Jump to content

Toalett ombord


Titti72

Recommended Posts

Jeg har lest snart alle innlegg her, og alt som står om toaletter. Men fortsatt så sliter jeg med å finne ut av "vår" løsning.

Vi har pumpetoalett. Den går over i en tank (som står høyere oppe med utluftning), og vi skrur opp krana under dekk for å tømme tanken når vi kjører. Vi har en snekke som gjør max. 7 knop og en stund var vi sikre på at tanken tømte seg. Nå er vi ikke så sikre lenger..... :blush: Båten har vært litt skeiv de siste turene enda vann- og diseltankene (som er på hver din side) er like fulle. Hvordan kan vi være sikre på at tanken tømmer seg slik den skal?

Vi har, etter tips her inne, fylt på Eddik 35% tilfelle rørene har tettet seg. Jeg har også pumpet ned vann som en gal for å få "rørt opp" i tanken ved tømming og etterpå for å sikre oss at det blir sirkulasjon nedi der. Vi bruker kun båtpapir og lite papir hver gang.

Jeg grøsser ved tanken på å reise på tur med denne i tilfelle det skal tette seg fullstendig og vi blir avhengig av å ligge i gjestehavner for å ha tilgang til toalett for ikke å snakke om at vi da må igang med en større operasjon for å få tømt tanken.

Skipperen på skuta har planer om å heise opp båten i neste uke for å forsikre seg om at tanken ikke er full og for å finne ut av hvordan den egentlig funker/tømmer seg (han skal ordne noe annet med båten også derfor skal den opp). Hvordan han har planer om å løse dette orker jeg ikke engang å tenke på tilfelle tanken er full og han da får alt utover plassen.

 

Er det noen som har samme løsning som oss og som har noen tips og bidra med?

Link to post
Share on other sites

Er det noen som har samme løsning som oss og som har noen tips og bidra med?

Jeg har lignende løsning, dvs at tanken står høyt og tømmer seg selv når jeg åpner kranene. Har ikke så mye å bidra med vedr. tett tank, da jeg aldri har hatt dette problemet selv, men måten jeg kontrollerer tanken på er å banke på den. Jeg har ståltank, og hører godt forsjell på om det er noe på innsiden eller om det er tomt. Bankelyden blir forsjellig - hul lyd = ikke noe på innsiden.

 

Hvis jeg pumper vann inn i tanken, og åpener krana etterpå, hører jeg også godt at det renner når tanken tømmer seg.

Link to post
Share on other sites

OK, det med bankingen skal jeg prøve. Vi har bare tømt under fart så lyder høres ikke. Vi før skru av motoren neste gang og lytte godt. Takk for tips!

Link to post
Share on other sites

  • 7 months later...

Ja , har en del båtspørsmål. Dette er ett båtforum , ikke sant :)

Har sett i emneoversikten. DEn er meget bra . Stiller spørsmål , alikevel jeg :)

Ok ?

Link to post
Share on other sites

Ja , har en del båtspørsmål. Dette er ett båtforum , ikke sant :)

Har sett i emneoversikten. DEn er meget bra . Stiller spørsmål , alikevel jeg :)

Ok ?

Ja selvfølgelig, var bare ett forslag :smiley:

Link to post
Share on other sites

Takk Bastard , jeg tar i mot alle råd jeg , dine og andres , både her og i emneoversikten . Du skjønner , jeg har Veldiig mange , spørsmål . Takk igjen !

Link to post
Share on other sites

Hva er riktig bruk av toilettet , når det gjelder vedlikehold ?

Ved vinterlagring og bruk i sesongen

Vi har et toilett med manuell pumpe og utfører vel ikke noe spesielt vedlikehold annet enn litt matolje i skåla når pumpa blir treg. Før vinteren tar vi av slangen til vanntilførselen og pumper gjennom frostvæske.
Link to post
Share on other sites

har du noe spesielt toalett i tankene? Elektrisk med kvern, eller vanlig med håndpumpepumpe?

 

til det siste anbefaler jeg i sommersesongen: kun 4 tørk, at man sitter å pisser uansett kjønn.

 

vintersesongen: pass på at det ikke fryser i stykker.

Link to post
Share on other sites

Ombord hos meg gjelder 2 regler ang. dassen:

 

1. Alle sitter

 

2. Ingenting i do som ikke er fortært først

 

 

Det tok noen år å komme frem til akkurat disse to reglene, men etter at de ble innført har skipperens humør på sommerstid steget betraktelig!

 

Når det gjelder "uspiste ting" som papir o.a. legges dette i små svarte hundebæsj poser som innkjøpes i store kvanta på Biltema (og for å imøtekomme tradisjonelle spørsmål om biltema's kvalitet; de har funket fint!),knytes igjen og kastes i land ved passende anledning og fasiliteter.

 

Dette fører til at det eneste vedlikeholdet jeg gjør under sesongen er å ha i litt matolje dersom pumpa (manuell) gnisler, og så litt eddikk i ny og ne for å redusere "urinstein"?, en krystallisering som setter seg i systemet etter noen år.

 

Vinterstid konserverer jeg med glykol. Det finnes de som sier at glykolen tærer på pakninger og annet, selv har jeg ikke opplevd noen problemer i forbindelse med dette.

Edited by hymer (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...