Jump to content

Å kjøre jolle i Vrengensundet


Ludde30

Recommended Posts

Lå på Mostein utenfor Mågerø i helgen. På lørdag ettermiddag tar jeg og en kompis jolla (GH 11) hans inn til Kjøpmannskjær for å handle litt. Det skulle vise seg å bli alt annet enn en grei tur. Har sjelden opplevd så mange som bare ser rett frem nå de kjører båt, og vi måtte stri med hekkebølger i tsunamistørrelse. Kun en slpapp båten helt ned, da han så effekten av det forankjørende båt gjorde med jolla. Hadde ikke han sluppet seg ned ville vi hatt omtrent like mye vann inni som på utsiden av båten.

 

Syns at enkelte folk er så snevre at de ikke ser bakover, og hvilke konsekvenser de hekkbølgene faktisk kan gi.

 

Bortsett fra galskapens jolletur, har langhelgen vært strålende. Norsk sommer på sitt aller beste, så det var viktig med mye :drink:

If you think you kan walk on water then you will sink very quickly

Link to post
Share on other sites

hm...nei det er veldig mange som ikke tar hensyn mht hekkbølge. Har ligget siste døgn i et sund med 5 knopsgrense men ved en opptelling var det 3 av 20 som holdt grensen. (ca 50 båter i timen passerte.) Noen greier tilogmed å sakke av til 9-12 knop for så å lage ordentlige tsunamiopplevelser for oss andre. Man får nesten lyst til å gi f... selv noen ganger. :puke:

Edited by Jorg-1 (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Til tider interessant nok å kjøre (ikke bare i vrengensundet) med 18 fot også.. Det løfter seg godt utpå når det kommer en 35 foter+ på kloss hold i halv-plan..

Vanvittig mye båter i Tønsbergsområdet i helga, og det største problemet er faktisk at det er ikke alle som tydelig viser i hvilken rettning de har tenkt seg i leia!

Noen legger seg til Babord, andre til Styrbord. Også har vi de som legger seg rett mot... Noen kjører fort, andre sakte, noen er innhentende, andre vet visst ikke helt hvor de skal... Legger vi til noen seilbåter, en gummibåt eller to, noen på vannski, og en badestrand så er vel bildet av Vestfolds skjærgård komplett.

Er vel ikke lenge får det blir påbudt med blinklys på båten også :crazy:

 

Siterer min sjef som har kommet opp med to nye trafikkregler:

1. Alle andre kjører som noen idioter.

2. Ikke oppfør deg som en idiot.

 

Mvh Ketil Morstøl.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...