Jump to content

Billig GSM sporing av båten?


Batdilla

Recommended Posts

Satt nettopp og leste et båtblad til middagen. Leste om en GSM sporingstjeneste som kostet 4000,- ved installasjon og i tillegg 100,- pr. måned. Det var da stivt, tenkte jeg for meg selv. Kan dette løses på andre måter, var neste tanke. Så begynte tankekværna å spinne... Plutselig kom jeg på noe jeg leste et av Tele selskapene var i ferd med å innføre for en tid siden. Det var en slags "venner" tjeneste hvor man kunne melde seg på og via tjenesten spore hvor venner var hen. Etter at alle var påmeldt, sendte man en GSM melding til tjenesten og fortalte hvem man ville ha sporing på. Så fikk man svar tilbake om hvor vedkommende befant seg. Mener å huske at det var ganske nøyaktig også (Innenfor nærmeste kvartal?). Vi spøkte med at dette måtte være fint hvis man hadde mistanke til at partneren hadde fuffens på gang. - Gjem en mobil som er tilmeldt denne tjenesten i bilen - og følg med på hvor den til enhver tid befinner seg. Vel, en liten avsporing. MEN - poenget er at kan man bruke dette til sporing av personer, kan man vel bruke det til sporing av båter også! Forutsetningen er at det er mobil dekning, men det er også en forutsetning med GSM sporingstjenestene også. Og kostnaden - en avdanket mobil og abonnement på tjenesten - sikkert en brøkdel av hva tilsvarende løsninger koster. Er dette dagens tips, eller hva? :headbang:

Link to post
Share on other sites

Politiet kan ikke be Teleselskap om sporing, dette må godkjennes på lik måte som telefonavlytting/romavlytting. Så har du ikke et lik ombord eller 10 kilo stoff ombord så vil aldri domstolene gi en slik godkjenning.

Ved benyttelse av tjenesten Buddy så må begge abb. godkjenne at det kan utføres sporing, dette gjøres via SMS.

Det er ikke så nøyaktiv som kvartal, hvor nøyaktig det er avhenger av tettheten av basestasjoner.

Link to post
Share on other sites

...Din Buddy Ola er lokalisert i området Skøyen. Dette er ca 50 km fra deg i retning øst.

I forhold til å ikke ha noen indikering i det hele tatt, må vel dette være et bra framsteg - ca 50km i retning øst - til en kostnad av en utdanket mobil som åpnes for Buddy oppkall og legges i båten? Hadde vært interessant om noen kunne testet dette litt neste gangen de skal ut og lagt inn noen erfaringer her. For å bestemme posisjon nærmere, kunne det tenkes at man kalte opp båten fra 2-3 forskjellige geografiske steder og krysspeilet! :smiley:
Link to post
Share on other sites

Regner med at det vil komme flere aktører i dette markedet iløpet av kort tid. Det rimeligste systemet jeg har funnet er M-track levert av ETS(Electronic Target System) og tilknyttet Falken som alarmsentral. ( http://www.etsnett.no ) og http://www.falken.no  

Enheten koster idag 3990.- og en månedsavgift på 99.-

 

Selve enheten aktiveres fra vaktsentral basert på anmeldt tyveri, en er selvsagt avhengig av at enheten befinner seg innenfor gsm-dekning. Det jobbes og med roaming avtaler mot andre land slik at enheten også kan spores selv om den befinner seg f.eks i østeuropa.

Har selv fått demonstrasjon av systemet og det fungerer rimelig greit, en får først en grovindikering lagt ut i et kartverk med antatt posisjon basert på signalstyrke, nøyaktig posisjonering får en ved hjelp av bærbart peileutstyr. Det jobbes imidlertid med å få mobilselskapene til å gjøre visse endringer slik at en kan få lest signalstyrken over flere basestasjoner og dermed få en mer nøyaktig førstepeiling.

 

Forsikringsselskapene har godkjent dette systemet forutsatt tilknyttet en 24timers betjent vaktsentral, og en regner med gode rabatter på båtforsikringer spessiellt for de som har båttyper som er i den mest utsatte gruppen.

 

Forøvrig er det kun hovedredningssentralen som kan be om sporing av en GSM-telefon uten at det innhentes en mengde med formaliteter, dette iforbindelse med etterlysing og søk av savnede fartøy.

Jo Eirik Vee

www.sjoassistanse.com

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...