Jump to content

Verdi på dykkerutstyr


Korsfjord

Recommended Posts

Jeg og fruen har hvert vårt dykkerutstyr. Det er snakk om neoprendrakter fra Nemo, ellers er det stort sett cressi sub. Utstyret er ikke brukt på mange år, men lagret tørt og mørkt. Det er helt og pent, men må ses over av fagfolk. Flaskene må trykktestes, og på min drakt er mansjettene litt slakke/utette. 

Noen som kan antyde noen verdi på dette? Tenker at det ikke er mye verdt, men kanskje noe? 

Link to post

Enkle svaret er vel desverre nei. Det høres ut som standard dykkesenter-pakker som selges lassevis av på grunnkurs, og følgelig er markedet overfyllt av disse. Svært mange "blir lurt" til å kjøpe med en gang og ender med ubrukt utstyr selges. Det som kan ha verdi er dykkecomputere etc som er mer stabil i pris og etterspørsel.

 

Flasker (antar singelflasker 15l/200bar eller 10l/300bar) er typisk verdt 1500-2000 ferdig trykkprøvet, men samtidig koster trykkprøver fort en tusenlapp for hver flaske. Komplette ventilsett er verdt 2-3000 avhengig av type etc, men samtidig må en fortvekk trekke fra 1000-1500 for overhaling.

 

Vest og drakt har forsåvidt en verdi, men drakt avhenger å finne rett person med rett form (særlig utfordrende for damedrakter) som ikke er bekymret for gamle latex-tettinger. Verdi på vest er mulig halv pris av ny, men du må finne noen som har lyst på den...

 

Ville antatt du mulig ser en teoretisk salgsverdi på 5-6k på komplett pakke, etter at du har brukt mellom 2-4k på vedlikehold. I praksis må du finne noen som er interessert i å kjøpe gammelt fra deg fremfor nyere fra andre...

 

Og personlig, og det er godt mulig jeg tar veldig feil, så har jeg en oppfatning Cressi også er litt mer "sydenutstyr" og kanskje ikke like renomert for norske forhold som f.eks. apex og scubapro (spesielt frostsikring). Men personer med meninger som meg ville heller aldri kjøpt dykkesenter-pakker... ;)
 

Link to post

Hei, og takk for svar. Det ene settet er nå solgt for 2000 kr. Det er vel noenlunde i tråd med det du skriver, og som også forhandler antydet. Typisk forhandlerutstyr ja, med det har fungert greit til vårt bruk. 

Link to post

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...