Gudrun Startet 6.November.2017 Del på Facebook Startet 6.November.2017 Leser i dagen fiskeriutgave at vi nordmenn spiser lite makrell, selv om den angivelig skal være blant det sunneste fiskeslaget. https://fiskeribladet.no/nyheter/?artikkel=56546 Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigmac Svart 6.November.2017 Del på Facebook Svart 6.November.2017 Mange nordover i landet synes vel makrell er ufisk. "Ikke en gang måsan vil ha den shiten". Selv så fisker og steker jeg meg sprøstekt makrell hele august. Smaker snadder med potet, rømme og surlagt agurk. Gjerne par pils også. Visste egentlig ikke at makkrel var så sunt. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruflaat Svart 6.November.2017 Del på Facebook Svart 6.November.2017 Stemmer nok det. Når jeg jobbet i fiskeforretning var det svært få som kjøpte makrell, og de som kjøpte var eldre mennesker. Selvfølgelig endel som fisker dette selv, men til rundt 50kr kiloen så er det en fantastisk fisk. Virker som de fleste ikke helt vet hvordan de skal tilbrede dem og med prisen tror mange det er dårlig fisk? Artig og sett om flere fra overklassen hadde kjøpt til 329kr kiloen. Ikke negativt ment, men ser trendene at mange sommergjestene velger heller piggvar/kveite eller tunfisk og de dyrere alternativene. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Krimart Svart 6.November.2017 Del på Facebook Svart 6.November.2017 Problemet er nok både holdninger og kvalitet. Det er omtrent umulig å få makrell med god kvalitet med unntak av fiskehandlere som tar inn og selger direkte fra båten. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Ida Marie III Svart 6.November.2017 Del på Facebook Svart 6.November.2017 Makrell er jo mer en stekt, og trekt... For disse to variantene blir jeg fort trøtt av.. Røykemakrell, varm , kald.. Peppermakrell, spekemakrell..osv.. Eller i boks i tomatsaus..? Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
hanto1 Svart 6.November.2017 Del på Facebook Svart 6.November.2017 Makrellen blir fort skjemt og det er ike mange fiskedisker jeg hadde spist den fisken fra. Det har dog blitt myye bedre de siste 10-15 år. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
-morten- Svart 6.November.2017 Del på Facebook Svart 6.November.2017 Spiser bare selvfisket Makrell! godt å grille! ellers er det godt å koke den i laurbærblad og spise den kald dagen etter! Vi har ganske bra Coop ferskvaredisk, men selvfisket ved hytta er desidert best og best kvalitet Sitér dette innlegget Båtgal og Hondafan: Askeladden,Honda Civic Sport, Honda TRX400,Honda CBR 600RR, Honda Kantklipper, Subaru xv Link to post Share on other sites More sharing options...
Mouche Svart 6.November.2017 Del på Facebook Svart 6.November.2017 Spiser også bare elvfisket makrell og da gjerne som gravet! Like deler salt og sukker samt litt pepper. Filet mot filet med masse dill over/under/i mellom og lett trykk. Snus hver morgen og kveld, kjølehjørne er topp, men kjøleskap går også bra. Tre til fem dager så er den klar for å bli spist. SKjæres i tynne skiver, leges på flatbrød og med søt/sukret sennep på. En kald pils og som en snack eller forrett på sommeren, helt himmelsk! Og jeg tar den også gjerne røkt eller stekt og som Bigmac beskrev det hva tilbehør angår! Og det som ikke blir spist etter å ha ligget en stund i fryseren er jo utmerket teinemat? Sitér dette innlegget Ser frem til den dagen Corona er en øl og Donald er en and! Link to post Share on other sites More sharing options...
Lars H. Svart 6.November.2017 Del på Facebook Svart 6.November.2017 Makrell er nydelig mat i alle fasonger. Dessverre nekter fruen (som kommer fra Kristiansund) at makrell kommer over dørstokken hos oss, - makrell er ufisk for henne. I "gamle dager" ble det sagt at det mørke kjøttet i makrellen kom av at den spiste lik! Spesielt ille var det under krigen og efterpå i Oslofjorden der mange tyskere druknet etter at Blücher ble senket. Spise fisk som hadde spist døde tyskere? Fy og fy!! Sitér dette innlegget Lars H. Helgesen, "Kapteinen" på Trudelutt (Saga27) med hjemmehavn i Son, Oslofjorden Nettsteder jeg drifter: trudelutt.com oljepionerene.no Skipshunden vår Som Paschuan i Soten sa på 1920-tallet: Ja, inte är jag mätt, men törstig är jag. Link to post Share on other sites More sharing options...
tuffff Svart 6.November.2017 Del på Facebook Svart 6.November.2017 Her hos oss heter den mørke randen i makrellfileten "tysker'n". Den har den eminente fordelen at alle sidebeina sitter i denne. Skjærer du den bort er også fileten beinfri. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
-morten- Svart 6.November.2017 Del på Facebook Svart 6.November.2017 Det er en del myter ja om at makrellen spiser døde folk!! men Torsk og Sei gafler jo i seg det meste den og! Mye rart som er funnet i Torskemager og! Men lokale folk og eldre generasjonen spiser som regel ikke Makrell nei! Sitér dette innlegget Båtgal og Hondafan: Askeladden,Honda Civic Sport, Honda TRX400,Honda CBR 600RR, Honda Kantklipper, Subaru xv Link to post Share on other sites More sharing options...
Goodwill Svart 6.November.2017 Del på Facebook Svart 6.November.2017 Holy Mackerel - beste som fins! Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Hakkannen Svart 6.November.2017 Del på Facebook Svart 6.November.2017 Mouche skrev for 10 timer siden: Spiser også bare elvfisket makrell og da gjerne som gravet! Den var ny Selv fisker jeg helst makrellen i sjøen, men enig med deg i at den må være selvfisket Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Poseidon Svart 6.November.2017 Del på Facebook Svart 6.November.2017 Idag hadde vi hjemmelagede makrellkaker til middag. Det er den reneste delikatesse! Sitér dette innlegget Med vennlig hilsen POSEIDON Link to post Share on other sites More sharing options...
Grand Banks jr Svart 6.November.2017 Del på Facebook Svart 6.November.2017 Makrell er en favoritt. Fisker selv. Må bløgges umiddelbart. Graving, da liker jeg 40% salt og 60% sukker. Samt litt dill. Vakumpakker og legger i kjøleskapet. Ellers røyking, steking, og faktisk i fiskesuppe (sammen med hvit fisk). Sitér dette innlegget Fiskebåten: Shetland 498 - min 16" "speed sjark" - 60 HK Evinrude VRO (deaktivert VRO) Turbåten: Neptim 8000, VP TMD40A TAMD41B Link to post Share on other sites More sharing options...
Mouche Svart 7.November.2017 Del på Facebook Svart 7.November.2017 6 hours ago, Hakkannen said: Den var ny Selv fisker jeg helst makrellen i sjøen, men enig med deg i at den må være selvfisket Sitér dette innlegget Ser frem til den dagen Corona er en øl og Donald er en and! Link to post Share on other sites More sharing options...
Kjellg Svart 7.November.2017 Del på Facebook Svart 7.November.2017 Her i nord var makrell ganske så ukjent for oss for inntil noen år siden. Hørte første gang makrell ble fanget utenfor tromsø for ca 20 år siden. I begynnelsen var det både spennende og morsomt å få den, men nå i dag er den blitt en plage. Jeg fisker litt sei og torsk selv men makrellen ødelegger hele moroa. Når makrellen først kommer så er det helt umulig å få noe annet på kroken. Du får den ikke nedi havet før den jæ... makrellen har rendt på. Du vet det er torsk nede i havet og du ser den på loddet, men det er steike hakke umulig å nå den på grunn av denne ufesken :) Synes heller ikke den smaker godt. Den er jo så feit at det regelrett smaker tran av den. Nei æsj, sier nå jeg. Denne klarer jeg meg uten. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
M/S AIOLOS Svart 11.November.2017 Del på Facebook Svart 11.November.2017 Jeg og kona spiser mye av dette etter hvert som vi er ute og fisker, både kokt og stekt går ned hos oss. Varmrøyker også i en liten ovn jeg fikk av kona. Kaldrøykt kjøper vi i butikken, nydelig matfisk kort sagt. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Delta i diskusjonen
Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.