Jump to content

Fartsbegrensing i Nærøyfjorden


Gudrun

Recommended Posts

Men ferja og westamaranen er det ingen som har tenkt å ta kontakt med?

 

De burde vel egentlig sette opp et trivelig info-skilt i innløpet til fjorden/verneområdet der det bla. vises hvor en skal holde lav fart og ikke minst hvorfor. 8 knop er forresten komplett idioti etter mitt hode. Det er vel ca. i denne farten en planende 30-foter lager absolutt max bølger. Nok en gang er vel "no wake"-reglene som er vanlige i USA noe å vurdere.

 

Lurer egentlig på _hvem_ det er som har myndighet/hjemmel til å sette slike fartsgrenser:

 

Har en kamerat med sjøkaptein-papirer. Han sier følgende: Iht. sjøveisreglene skal en ta _hensyn_ (og kan selvsagt straffes/gjøres ansvarlig for skader dersom en ikke overholder dette). Han mener at fartsbegrensninger i fjordene pålagt av kreti og pleti ikke nødvendigvis er gyldige.

 

Eksempel: Ved innløpet til Gandsfjorden v/Ramsvik står det "Max. fart 5 knop". Går ut fra at dette er satt opp etter ordre fra Havnedirektøren. Er det da slik å forstå at dette gjelder hele Gandsfjorden like inn til Sandnes?? I så fall er det vel ikke så merkelig at folk ikke respekterer reglene.

 

Hva sier dere som _kan_ reglene?

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...