Jump to content

diesel i motoroljen - Yanmar 3QM


yanmar

Recommended Posts

har en yanmar 3QM 30HK ,som får diesel inn i motoroljen.Har sjekket membran på fødepumpe,den var ok.Motoren er sjøvannskjølt.Har nylig skifta toppakning og trykkprøvt toppen,den var ok.Alle slanger og og termostat er skifta.Eksosen er hvit og det er litt olje/diesel i kjølevannet.Noen som har noen ideer om hva dette skyldes?

Redigert av Andreas (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Kan det være dieselpumpa som er lekk? Det er vel ikke så veldig mange andre muligheter på den motoren - har selv en 1gm1 som er noenlunde lik i oppbygging... Eventuelt kan du ha uren forbrenning kombinert med slitte stempelringer, det vil forklare problemet med kjølevannet også.

 

Du må være forsiktig med å bruke den som den er, skift i alle fall olje veldig ofte. Dieselen kan nemlig føre til at lagrene blir ødelagt, og da er det med ett ikke mye motor igjen!

Redigert av hschrde (see edit history)
Link to post
Share on other sites

I 90% av tilfellene er det sprekk i toppen på denne motoren. Denne kan holde seg tett under trykkprøving, men vil opne seg når den blir varm. Var iferd med å kjøpe en sånn motor intil jeg kontaktet Yanmar norge, de ba meg styre unna denne modellen.Problemer med kjølingen og spreker i toppen var gjenngangere på denne sa de.

Hvit/grå røyk er tegnet på at det er vanndamp i ferbrenningen og dette vannet har ikke så mange muligheter for å komme inn i sylindrene utenon toppakning, topp eller tering i sylindervegg. Disel i motorolja kan i hovedsak komme av: lekkasje fra dysene, slitte stempelringer eller def. membran i fødepumpa.

Du bør nok få noen eksperter til å se på problemet ditt, er redd det blir dyrt for deg.

Lykke til

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...