Jump to content

Søgne Dykkerklubb kjøper ROV


mons

Recommended Posts

Limer inn fra nettavisen N24.no

http://n247.no/?nyhet=7314&tittel=-_Haaper_aa_ha_ROV_paa_plass_til_strandryddedagen

- Håper å ha ROV på plass til strandryddedagen

  Jon Aamodt
  24. apr 2018
  20:54

Søgne dykkerklubb mangler fortsatt noen kroner for å finansiere en Remotely operated vehicle (ROV), men satser på at det ordner seg og bestiller nå en Videoray ROV. Dette er en fjernstyrt miniubåt med klo og kamera. Den har også et unikt posisjoneringsutstyr som sammen med Olex kartsystem gjør at vi hele tiden vet nøyaktig hvor den er og den lager slepestrek i kartet som viser hvor den har søkt. Den kan gå til 300 meter dyp og er utstyrt med gode lys.
 
Det var styret i klubben som tok den endelige avgjørelsen om kjøpet på et møte tirsdag kveld. 
 
- Vi er ikke helt i mål med finansieringen enda, men vi tømmer klubbkontoen og realiserer dette nå slik at vi kan komme igang og bruke den snarest mulig, sier Steinar Monsen i klubben til N247 tirsdag kveld. 
 
- ROVen skal brukes til å kartlegge plastvrak, plukke spøkelsesredskaper og søppel. Den skal selvfølgelig brukes til å kikke på skipsvrak også. Kanskje vi finner noen av de spennende vrakene som har gått ned på stort dyp rundt Ballastskjærene, fortsetter han. 
 
Klar til strandryddedagen
- Vi tror den vil bidra til økt forståelse for konsekvensene av marin forsøpling med filmer og deltakelse på arrangement der folk får kjøre selv. Forhåpentligvis er den klar til strandryddedagen 5. mai der vi deltar i Hellevika sammen med mange andre. Da er spesielt de privatpersonene som har støttet oss velkommen til å prøvekjøre.
 
- Vi har i mange år hatt godt samarbeid med Røde Kors som vil disponere ROVen til søk etter savnede over et stort distrikt. ROVen som totalt koster cirka 850 000 kroner, finansieres hovedsakelig av oppsparte midler fra klubbkassa, men vi får solid støtte fra Søgne og Greipstad sparebank, Søgne kommune, Grønt punkt, Vest-Agder fylkeskommune, Miljøverndepartementet og ikke minst lokale firma og privatpersoner.
 
Mangler hovedsponsor
- Vi skulle gjerne hatt en sponsor. I dag har vi mange som støtter klubben, men vi har ingen fast avtale med et firma som operer som en sponsor. Det har vært luftet litt mot bedrifter allerede uten at dette foreløpig har blitt til noe konkret, sier Karl Klungland. 
 
Styret er positive til et eventuelt samarbeid dersom det dukker opp en sponsor som ønsker profilering gjennom klubben og er åpne for forslag dersom noen tar kontakt.

Mons

Link to post
Share on other sites

  • 2 uker senere...

Da er Rov på plass! 

På strandryddedagen i Hellevika ble det testkjøring, og både unger og deres minst like ivrige fedre som deltok på strandryddedagen fikk lov å prøvekjøre.

Utstyret fungerte etter forventningenemen vi har ikke koblet posisjoneringssystemet opp mot Olex enda. Tipper det kommer i orden denne uken.

http://www.n247.no/?nyhet=7372&tittel=Stor_aktivitet_paa_Strandryddedagen_i_Sogne

Mons

Link to post
Share on other sites

  • 4 måneder senere...
  • 1 år senere...

Den Roven holdt ikke til forventningene og tålte heller ikke oppgitt dyp.

Ble etter endel styr returnert.

Prøvde et annet merke og litt sterkere maskineri, men de klarte ikke å levere lovet tilleggsutstyr og spesifikasjoner. Ved test på 270 m (oppgitt til 300 maks) røk denne også.

 

Leter etter noe som holder og helst med god trust. Vurderer en brukt Seabotix vLBV 950.

Dette er en mye sterkere maskin for max dybde 950m.

Noen som har erfaring med denne maskinen?

Mons

Link to post
Share on other sites

  • 1 år senere...

Det har vært en lang vei med mye testing av utstyr, men nå er det meste på plass.

Roven med sidescan ser store områder under vann, og med sonar som ser forover kan vi svinge til siden og få inn ting vi ser på sidescan. Sidescan har mye bedre oppløsning enn den som ser forover.

På rov har vi en sonde, og ombord står mottakeren fra Kongsberg og måler retning og vinkel til sonden slik at vi får roven inn i 3d kartet som er laget med atec 200 multistråleekkolodd og vist i Olex.

Nøyaktigheten er på cm nivå.

I kveld er det øvelseskjøring i Høllen.

 

20210112_183648.jpg

Mons

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...