Jump to content

Klar for telemarks kanalen m/vimpel


Ancas

Recommended Posts

:flag: Endelig klar !!! For ei heile vege på telemarkskanelen!! Med kåna

og hond,( ungane e på kennel ) Har sydd inn båtplassen vimpelen på sama

stongå som norgesflage.... avslutte med blusen på notodden.

Vink hvis dokke ser osse , så må dokke vinka .... Me glede osse te å prøva kanalen,

har hørt mye fint om dette !! Ha fine sommar alle sammen!! :drink:

 

https://baatplassen.no/bildearkiv/0/733/ancas.JPG

Edited by Ancas (see edit history)

CastelloMarine 533HT- 40/50HK Yamaha yeto 2Takt !!

Link to post
Share on other sites

Godt å se at det er fler som tar turen til notodden blues festival her,reiser selv oppover enten onsdag eller torsdag..

Regner med noen fuktige dager :cheers:

 

Ser du ARIANE,så ta en tur innom..

 

mvh

 

frank v.

Link to post
Share on other sites

Kom hjem i dag, bruker ettermiddagen til (blant annet) å skumme båtplassen. Et av feriens mange høydepunkter var Telemarkskanalen. Slusing var lettere enn fryktet, betjeningen, både sommerjobbende studenter og permanente herrer av noe edlere årgang, var nesten helt uten unntak en veldig positiv opplevelse.

 

Et par momenter av mindre positiv art:

Husk å fylle diesel før du starter på Frierfjorden! Turistinformasjonen i Porsgrunn opplyste på telefon at diesel var noe man kunne kjøpe i kanner på bensinstasjon, avgiftsfritt hadde de ikke hørt om. Jeg har ikke noe som helst problem med å se at dette er begrunnet i at man etterhvert er svært opptatt av å holde vannet rent i elven (som sikkert er full av dioksid fra ymse industrier). I Stathelle gikk man tom etter 50 liter, den pumpen vi fant i Brevik lå slik til at det ikke fristet på en litt vindfull dag. I Langesund var det både diesel og hyggelige folk som betjente pumpen (og en lokal luring som snek i køen). Klarere informasjon om denne sakens tilstand ville spart oss noen timer, men på den andre siden frarøvet den kvinnelige del av innboet i rederlugaren en sikkert vel fortjent handlerunde på "Downtown". Vi avsluttet selvsagt dagen med å fortøye til turinstinformasjonskontoret. Der er strøm på veggen, vann bak den ulåste døren, og ingen som krever havneleie lørdag/ søndag.

 

Det står i bokji at man bør ta påhengsmotorer av jollene dersom man har dem hengende etter i slusene. Det bør innskjerpes med mer tyngde og autoritet. Vi fikk en båt foran oss med juniors jolle med påhengsmotor som raget ut i verden som en trusel mot gelcoat for oss andre. Mammas bemerkning om at de hadde sluset 100 ganger før, og at junior sikkert var mer opptatt av å redde motoren enn av å skade andre båter bidro ikke til seriøsiteten! At hun ble muggen av vennlig tiltale og nektet krapylet å forflytte jollen til sikrere sted bidro ikke til den generelle gode stemning. Vi konkluderte med at hun nok hadde en dårlig dag; og må nok innrømme at vi ikke bidro til å bedre den.

 

Snakket med en innehaver av baatplassen-vimpel i Lunde-slusen, fikk rettmessig påtale for manglende vimpel på min båt.

 

Den utmerkede havnen i Ulefoss fikk for oss et litt ufortjent dårlig rykte. På en slik tur får man mer eller mindre permanente slusevenner; i de to båtene vi var mest sammen med fikk den ene skipperen infeksjon i noen sår og måtte til lege i Ulefoss. Den andre skipperen trådte over samme sted og måtte på legevakten med spørsmål om brudd. På vei ned igjen stupte en av våre matroser på sykkel, hjernerystelse og et imponerende antall skrubbsår med påfølgende sårskifte resten av ferien var resultatet!

 

Det er mange grunner i kanalen, men flittig bruk av båtsportskartet, og matroser i baugen i uklare situasjoner løste alle problemer i den sammenhengen.

 

Skaden i Ulefoss gjorde at Notodden ble sløyfet, badeland var mindre fristende enn før. Vi burde nok dradd direkte dit, men slik ble det ikke.

 

Vi opplevde aldri kø i slusene, ventet bare de obligatoriske timene ved Vrangfoss på rutebåtene. Skipperen på Victoria får servert sjokoladekake der, mitt forslag om at trisa også burde stikke innom vår båt nedenfor slusene med samme service ble høflig avslått, men medførte at Victoria blåste i hornet og skipperen vinket med tallerkenen hver gang vi møtte den resten av turen!

 

Turen anbefales på det varmeste, en veldig god anledning til å stresse ned, ha noen dager uten bekymringer for vind og bølger, og treffe hyggelige mennesker. Det som overrasket oss mest var at det ikke var flere båter der.

Laholm

Link to post
Share on other sites

Takker for hyggelig og nyttig referat fra tur i kanalen. Dilla var selv å observere i kanalen for ikke lenge siden. Var passasjer ombord på Henrik Ibsen ned kanalen. Flott tur som nok blir gjentatt ved første anledning. Tittet ivrig etter baatplassen vimpler, men så ingen. Vi også syntes det var lite fritidsbåter i kanalen.

Link to post
Share on other sites

Ja, i morgen blir det kveldsseilas fra Hvasser til Sandefjord for å hente alle piratane. Onsdag går nok med til å pleie selskapssyke, så da rekker vi nokk ikke lenger enn til Skien eller nedi der. (Er det ikke der slusene begynner?) Torsdagen blir den store kanaldagen, og forhåpentligvis rekker vi åpningen av blusen denne kvelden.

Detta blir kjempetur. Skål..

Vet du hva? Når det nappær ska du dra

Link to post
Share on other sites

Endelig fått slusa båten opp til Løveid der den får ligge og hensmekte fram til i morgen da vi setter kurs for Notodden.

Har vært ute i 14 dager nå med Nidelva i Arendal som sydligste overtnatting.

På tross av å ligge i flere gjestehavner med mye båter har jeg ikke sett en eneste vimpel,uten å ha studert så veldig nøye.

Håper på flere vimpler under festivalen på Notodden!

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...