Jump to content

Hvor går turen 5.- til 7. august?


Astor

Recommended Posts

Hverdagen har innhentet de aller fleste av oss. Riktignok har flere tatt august som feriemåned, med noe mindre trafikk i hovedledene og i gjestehavnene.

 

Astor legger fra kai i morgen, tidlig på ettermiddagen. Trolig med kurs for "San Pòle". Om vi blir der hele helgen eller flytter oss noe, vites ikke i skivende øyeblikk.

 

Vekslende vær og endel vind er meldt.

 

Hva med en liten væroppdatering, Thor?


Medlem av KNBF og Totalmedlem NSSR. Husk lytteplikten K-16.
vimpel_entusiast_signatur.gif

Link to post
Share on other sites

Regner med at det blir en tur til Stavanger Havnefestival, men da uten båt. Værmeldingene for helgen ser heller våte ut, så da får vi heller kjøre bil til Stavanger for å se på båter og utstyr i stedet... :smiley:

"First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win." - Mahatma Gandhi
Link to post
Share on other sites

Turen går til Sjømannen. Enten for å ta en tur i retning Finsandvika, evt. Moelv hvis været blir bra og vi kommer oss opp tidlig nok på dagen. Eller så blir det diverse prosjekter i Sjømannen. Legge et strøk med hardtop på "hattehylla" innenfor vindskjermen, montere den nye trelista jeg har laget denne uken på innsiden av vindskjermen, en runde med Autosol og polish utvendig, osv. Skulle det bli regn, er det bra det og. For da får jeg sett om tettingen min rundt vinduet ble tett.

Link to post
Share on other sites

Og jeg får vel ta meg en tur til Rossö..... Avspist med Terhi'n og med Windy'n hos VP-doktor'n for belg- og lagerskifte...

Men "fjord'n" blir det, og god helg til dere alle! :wink:

Link to post
Share on other sites

Her vest ligger det an til kuling og regn. Vanligvis betyr det Ikea eller noe tilsvarende ... :rolleyes: ... men QB ble tatt på fersken med nesa i Watski-katalogen i dag, og innrømmet at hun hadde lest siste nr. av både Båtliv og Båtmagasinet før på dagen ... Så utsiktene er lyse ... lurer på om jeg får henne til å lese MBY og MBM i tillegg ... skal i alle fall prøve, selv om det kan koste en tur til Southampton til høsten.

I've always been crazy, it has kept me from going insane.
vimpel_entusiast_signatur.gif

www.baatjuss.no  |  www.judiciumblawg.no

Link to post
Share on other sites

Vekslende vær og endel vind er meldt.

 

Hva med en liten væroppdatering, Thor?

<{POST_SNAPBACK}>

 

Og det er helt riktig Astor. Regnbyger sålangt øyet kan se.Men det kan jo bli fint for det? Forventer knallvær mandag til onsdag neste uke men det er ingen metrologiske holdepunkt for det :rolleyes:

Temperaturen vil stige til over 20 tallet igjen fra i dag av. Akkurat nå er det litt kjølig ute syntes jeg.

Link to post
Share on other sites

Ikke bare helgen med 14 dager frem blir det tur med GipsyGirl.

Starter med en rolig kveld i nærområdet i skjebergkilen i kveld, for så å se på utseilingen til Tall Ship Race i morgen formiddag. Regner med at resten av helgen blir i tordenskiolds bukta på nordre sandøy.

 

Deretter går nok turen videre til Strömstad/koster.

 

mvh

GipsyGirl

Link to post
Share on other sites

Ahh! Endelig kan jeg også være med å skrive på disse innleggene. Det blir guttetur fra Nærsnes, ut Drøbaksundet og til Mølen eller Horten i kveld. Lørdag skal vi videre til Åsgårdstrand eller Tønsberg. Har med meg 3 landkrabber og et arsenal av reisesyketabletter, samt hvitløksmarinert elgbiff. Gleder meg som en unge. To av mannskapet har aldri satt sine ben i en seilbåt før.

 

Pero.

Link to post
Share on other sites

Blir hjemme i helga å bytter motorfester. Har en lei vibrasjon fra bab. motor fra 3000 RPM som jeg ikke blir kvitt. Festene ser egentlig OK ut, men jeg bytter for sikkerhets skyld. Noen påstår at gummien blir hardere med åra?. Vi får se. God tur til alle som går ut.

Fjord 26AC,  FjordDolphin 900, Princess 35, Fairline 43 Fly, HIghField 320, Ukjent 15´ med 9,9.

ad. planlegging:

"Selv den mest nitidige planlæggning, kan ei erstatte det reneste griseheld". StormP

"Alle kan ha en plan, inntil de får en knyttneve midt i trynet" Mike Tyson

Link to post
Share on other sites

Drar fra Padda om et par timer. Planen er Vestfold, og da blir det kanskje Grimestad og Stauper? Tiden viser. Thor sørger for godt vær.

Båthistorikk fra 1959: Tresnekke, 20 fot, Penta 2 sylinder, bensin. Trebåt, klinkbygget, 16 fot, Johnson 5.5 HK. Mørebas 16 fot, Johnson 25 HK. Trifoil 15 fot, Mercury 35 HK. Trifoil 17 fot, Mercury 65 HK. Myra 21, Volvo MD2B. Furuholmen 30, Farrymann 30HK. Skarpnes 30, Volvo MD40B. Broom 37 Ocean, 2x Perkins 6.356 HM. GibSea 522 Master, genoa, 96 kvm, storseil, 54 kvm, Perkins 4.236, 80 HK.

Link to post
Share on other sites

Hei,

 

Ferien i år er jo allerede blitt historie, så nå er det jaggu bare helger igjen. Du verden som tiden flyr.

Blir nok en tur vestover i Søgne / Mandal denne helgen. Håper bare ikke det blir for mange regnbyger !

 

Svein

Svein H

Link to post
Share on other sites

Fruen jobber denne helgen men....

Hvis været blir noenlunde bra så blir det en tur til "Skippergada" ++ lørdag ettermiddag med noen Stryninger fra innlandet som er på familiebesøk :cool:

må jo benytte de dagene som er igjen ...de forsvinner jaggu fort nok :headbang:

Edited by LALUNA (see edit history)

 Ha en flott dag på sjøen med gode venner

Laluna II på Marinetraffic via I-AIS

Link to post
Share on other sites

Hei

 

Etter en snartur på nett for å oppdatere hjemmesiden ( MorMajor )med videoer og annet fra Grimstad onsdag, dro vi til Stavern torsdag. Kjempetur helt til vi kom nord for Jomfruland utpå dagen. Det siste stykket over Rakkebåene inn til Stavern ble mildt talt humpete. Vi så båter som la ut fra Stavern og som snudde etter kort tid.

 

Tønsberg Tønne fredag morgen var heller ikke i perlehumør. Fikk rista oss skikkelig mot og delvis inn i Tønsbergfjorden. Hadde egentlig tenkt å stoppe i Tønsberg, men vi var så godt igang, så vi fortsatte ut kanalen og nordover til Horten. Her blir vi nok store deler av helgen. Akkurat nå (18.30) fylles det godt opp i havna her. Sola skinner og det er trivelig.

 

Ha en god båthelg. :yesnod:

 

ter-av

Viksund St.Cruz 340. VHF: LJ6798 og MMSI: 257 979 470. Kikk gjerne innom bloggen vår MorMajor.com .

Link to post
Share on other sites

Til Haugesund med bil og tilhenger for å hente båt innkjøpt av junior. I en alder av 15 starter han som selvstendig båteier (kompaniskap med foreldregenerasjonen, buffer mot traumatiske opplevelser). Måtte han få glede av båten, og måtte den være starten på et langt og lykkelig liv som båteier (han har å slekte på der!)

 

Egen kjøl på 17 fot over Sletta frister ikke med værmelding på stiv nordvestlig kuling, så vi satser på HSD denne gangen.

Laholm

Link to post
Share on other sites

Vi dro fra hjemmehavna i Bærum igår,- midt på dagen. Vi endte gårdagen i Son og hadde det fint der til i formiddag. Vi startet i 12-tiden i dag og kjørte til Fredrikstad for å se på seilskutene. Var der ca. kl. 14.00. Mye vind og store bølger fikk vi nedover og alle var glade for å komme frem.

 

Vi så frem til middag og promenade langs kaiene for å se på flotte skuter og folkeliv. Men dengang ei...

Ingen gjesteplass å oppdrive og 'Vesterelva', der de fleste båtene ligger, var avstengt for oss fritidsbåter :confused:

 

Altså en laaang og ubehagelig tur i mye bølger bare for å oppleve at vi ikke fikk liggeplass i Fredrikstad. Hva gjorde vi da? Jo vi kjørte helt hjem igjen, i en minst like ubehagelig retur i store bølger og sitter nå trygt og godt på landjorda, like nord for Oslo :lol:

 

Det var jo ikke akkurat dårlig vær (men S/V vind) i dag, men jammen var det mye sjø på de åpne strekkene nedover kysten, endel av bølgene var ubehagelig store (kunne vært artig å visst hvor mange meter høye de største var) og vi følte oss som en kork i opprørt hav.

 

At vi kjørte helt hjem var mye begrunnet i en dårlig værmelding for Østlandet i helga; mye regn :nonod:

 

Ja,- ja... Sånn kan det også være på sjøen. Slike dager er det best for familier på tur i motoriserte 'eggeskall' å ligge i havn. Da blir ingen urolige og båtopplevelsen blir det den er tenkt som; TRIVELIG :yesnod:

 

Når det gjelder 'skutefestivalen' i Fr.stad synes vi at de absolutt burde åpne opp en del av Vesterelva slik at det kunne vært mulig for besøkende å legge til kai. Vi var langt fra eneste båt som bare var innom og måtte ta retur med det samme. Med dagens vindretning var den delen av havna som var åpen for oss 'båtfolk' veldig utsatt for vind og strøm. Fredrikstad var desverre intet trivelig besøk for oss denne gangen :nonod:

 

Totalt sett var det likevel godt og forfriskende med en 'seilas' på fjorden :sailing:

Link to post
Share on other sites

Har nettopp kommet hjem etter å ha ventet 14 dager på godværet. Har en uke igjen av ferien men etter å ha måttet fyre nesten hver kveld...ga vi opp søken på sol og sommer. Har vært rundt i Tjømedistriktet og har siste 2 døgn ligget i Tønsberg gjestehavn.

 

Har forøvrig IKKE sett ene eneste Baatplassen vimpel siden treffet vårt 17-19 juni i Horten......

 

Kommer sola....kommer vi....

Edited by Jorg-1 (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...