Jump to content

Overmotorisert snekke?


ET

Recommended Posts

Det gjelder båten Elwaro 755 med 150 hk dieseldyr som skyver båten til en maxfart på 25 knop. Båten har et typisk snekkeskrog med rund hekk. Kan dette gå bra eller vil den grave seg ned, evt reise seg opp med baugen i hastigheter høyere enn 12/15 knop?

Motoren er levert original fra fabrikk.

 

Vi vet at snekker er meget rimelig i forbruk, men hvordan vil forbruket bli på en slik motor ved cruisingfart på 12-15 knop, mon tro? :confused: Motoren vil jobbe rimelig uanstrengt.

 

ET

Link to post
Share on other sites

Elwaro 755 har snekkefasong over vann, men under vann er det ikke noe snekkeskrog. Den har nokså flat bunn i akterkant, slik at den får god løft og en slags planing, Det var noen av disse Elwarobåtene som ble utstyrt med store motorer, men de ble gjerne ustabile i høy fart, og la seg over på siden.

 

 

Baisiken.

Link to post
Share on other sites

Nede i Tvedestrand var det en regatta for all slags båt, deriblandt snekker. Snekkene fikk innstallert en stor motor, det var kun den nødvendige innredning og vinduene var ikke montert for å minske luftmotstand. En del av disse gjorde mellom 20 og 30 knop. Det gikk vel bra med alle disse båtene.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...