Jump to content

Merkbar effekt ved trimming av 9,9?


Grimsøy Taule

Recommended Posts

Er det noen som har erfaring med trimming av en 9,9 motor? Skal vel yte 15hk etter dette? Hvordan gjøres evnt. dette , ved forgasserbytte? Mye etterjusteringer osv? :confused: Er det merkbar effekt? Evinrude 9,9 - 90mod

Link to post
Share on other sites

Hadde en slik motor tidligere, og undersøkte mulighetene for trimming. Dette er minst 10 år siden, så jeg husker ikke detaljene i det, men det måtte den gang iflg. forhandler byttes deler for 2-3000 kr, slik at lønnsomheten i dette er dårlig. Men det går jo sikkert an å plukke deler fra en brukt motor.

 

På min nåværende motor, 9,9 Yamaha på samme båt, er det latterlig enkelt å utføre operasjonen. Her fjerner man ganske enkelt en skive som hindrer fullt pådrag på forgasseren. Min båt, Askeladden 14-2210, ble dramatisk lettere å få i plan etter at "trimmingen" ble utført, men jeg burde kanskje byttet propell, det høres ut som turtallet er blitt noe høyt på full fart. Jeg drar heller litt av på gassen og beholder evnen til å gå raskt i plan, også med litt last.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...