TMM Svart 19.Juli.2018 Link til dette innlegget Svart 19.Juli.2018 (redigert) Ferdiglaget baccalao har god holdbarhet og et visst maritimt preg Ellers har jeg en ambisjon om å plukke blåskjell og lage «moules au roquefort» - fantastisk godt og tilsynelatende enkelt! Redigert 19.Juli.2018 av TMM (see edit history) Sitér dette innlegget Link to post
Komodo Svart 19.Juli.2018 Link til dette innlegget Svart 19.Juli.2018 Det hørtes eksotisk ut! Har du oppskrift på det? Blåskjell står høyt i kurs ombord her ? Sitér dette innlegget Draco 20 blir jolle Skroggjennomføringer og materialkvalitet DIY Badeplattform DIY Anker i syrefast Link to post
TMM Svart 19.Juli.2018 Link til dette innlegget Svart 19.Juli.2018 (redigert) Tja, tenkte å prøve denne: Moules au roquefort Fikk retten servert i en fransk småby ved middelhavet, beste blåskjellene jeg har smakt ihvertfall :) Redigert 19.Juli.2018 av TMM (see edit history) Sitér dette innlegget Link to post
Eika Svart 19.Juli.2018 Link til dette innlegget Svart 19.Juli.2018 spagetti ala Capri Sitér dette innlegget Link to post
Komodo Svart 19.Juli.2018 Link til dette innlegget Svart 19.Juli.2018 Det er en av favorittrettene til jentungen også. I dag ble det ferske baguetter med brie, oliven og rødvin til kvelds ? Sitér dette innlegget Draco 20 blir jolle Skroggjennomføringer og materialkvalitet DIY Badeplattform DIY Anker i syrefast Link to post
janet Svart 20.Juli.2018 Link til dette innlegget Svart 20.Juli.2018 TMM skrev for 6 timer siden: Tja, tenkte å prøve denne: Moules au roquefort Fikk retten servert i en fransk småby ved middelhavet, beste blåskjellene jeg har smakt ihvertfall :) grei start den oppskriften, men fryktelig lite hvitløk og fryktelig mye vann ikke gris til skjellene med vann etter at de er vasket - kok i hvitvin - lag fiskesuppe/skalldyrsuppe på væsken som blir til overs jeg drysser ofte frisk gressløk på - ok det og godt med hakket løk ---- noen ganger mekker jeg til en litt annen variant enn din oppskrift, starter med omtrent det samme som du; deretter plukker jeg blåskjellene ut litt pepper/salt på og en liten ostebit i hvert skjell - deretter grilling - blir høvelig det (har noe leamikk som gjør det greit å grille skalldyr på gassflamme) (ellers; mye bra blåskjell i Frankrike/Middelhavet, men de beste blåskjellene jeg får er i Bryssel (i den delen av byen som snakker fransk vel og merke) tror skjell flest i Bryssel kommer fra Frankrike/Middelhavet - blir kjørt nordover i lastebil hver natt) Sitér dette innlegget V8 rules. Link to post
Gew77 Svart 20.Juli.2018 Link til dette innlegget Svart 20.Juli.2018 Det blir mye grillmat, og for mange frokoster med egg og bacon. Dette merkes ved at buksene har krympet, når jeg nå er tilbake på jobb etter ferien... Tidligere har vi vært "fæle" til å spise ute når vi har vært i gjestehavn. Men denne sommeren har vi vært mye flinkere til å lage maten selv ombord. En favoritt for ungene er svenske kjøttboller i fløtesaus, med pommes noisettes og brokkoli som tilbehør. Undertegnede fikk seg også to kongemåltider med selvfangende blåskjell, dampet i sjøvann hvitvin og fløte og diverse krydderier. Det var fantastisk godt og kortreist:) Har ikke komfyr i båten, men bruker Omnia ovnen mye, men "ny" komfyr står i garasjen og er et av flere vinterprosjekter. Sitér dette innlegget Følg vårt båtliv her: https://www.facebook.com/batlivet Link to post
sjøpølse Svart 20.Juli.2018 Emnestarter Link til dette innlegget Svart 20.Juli.2018 Gew77 - funker pommes noisettes i Omniaen din? Har ikke tenkt på det som et alternativ. Vi har ikke så mye frysekapasitet, men er man i nærheten av en butikk funker det jo. Sitér dette innlegget Link to post
Gew77 Svart 20.Juli.2018 Link til dette innlegget Svart 20.Juli.2018 @sjøpølse Det fungerer godt:) Putt litt bakeark i bunnen og hell på. Bruk medium varme på blusset og ved kulene litt innimellom. Noisettene kan fint ligge noen dager i kjøleskap, tror vi hadde de liggende i en 4-5 dager uten at det gjorde noe. En annen slager i omniaen er å lage pizza av rulle deig. Fyll den med ønsket fyll og rull den til en pølse og legg den ned i formen (bruk bakeark!) Nam nam! Til dessert kan man kjøpe Toro sjokoladekake el brownie, blir knallgodt:) Sitér dette innlegget Følg vårt båtliv her: https://www.facebook.com/batlivet Link to post
sjøpølse Svart 20.Juli.2018 Emnestarter Link til dette innlegget Svart 20.Juli.2018 Rulle pizza var en god idé :D Sitér dette innlegget Link to post
TMM Svart 20.Juli.2018 Link til dette innlegget Svart 20.Juli.2018 janet skrev for 17 timer siden: grei start den oppskriften, men fryktelig lite hvitløk og fryktelig mye vann ikke gris til skjellene med vann etter at de er vasket - kok i hvitvin - lag fiskesuppe/skalldyrsuppe på væsken som blir til overs Takker for gode tips, skal prøve ut det du nevner... Sitér dette innlegget Link to post
BØstrøm Svart 21.Juli.2018 Link til dette innlegget Svart 21.Juli.2018 TMM skrev for 15 timer siden: Takker for gode tips, skal prøve ut det du nevner... Stor kjele, 1 liter billigste hvitvin og en liter ferskvann. Hakket løk, salt og pepper. Skjellene dampes til full åpning(ikke lenge) Spis skjellene, kraften er suppe, og rikelig med loff for dypping. Sitér dette innlegget Link to post
Komodo Svart 21.Juli.2018 Link til dette innlegget Svart 21.Juli.2018 Hvis du har blodferske skjell kan du med fordel droppe å ha på vann. Skjellene er i utgangspunket fulle av vann (det volumet som muslingen ikke opptar). Ellers helt enig Husk også at vi har en egen blåskjelltråd Sitér dette innlegget Draco 20 blir jolle Skroggjennomføringer og materialkvalitet DIY Badeplattform DIY Anker i syrefast Link to post
dennrick Svart 21.Juli.2018 Link til dette innlegget Svart 21.Juli.2018 On 7/16/2018 at 1:14 PM, Popeye70 said: Ellers funker halvstekte rundstykker til frokost osv, de holder lenger enn ferskt brød, men da må man jo ha en metode for å varme dem. Det går kanskje i den «stekeringen» du legger på blusset? Jeg har en Magma gassgrill som jeg har rigget til i et flaggstangfeste bak på båten. Er det noen som har forsøkt å steke rundstykker i en sånn en? Sitér dette innlegget Skipsplast 605 | Bavaria 300 Sport | Uttern D66 | Bavaria 28 Sport | Bavaria 39 HT Sport + Grand RIB 380 | Grand RIB 650 Golden Line 200HK | Bavaria 42 Vision Link to post
Komodo Svart 21.Juli.2018 Link til dette innlegget Svart 21.Juli.2018 Vi steker baguetter i Omnia-komfyren, det blir perfekt Steker også baguetter på gassgrill ombord. Grillen har vi stort sett sluttet å ta i land, fungerer greit å sette den på bordet i sittegruppa ute. Sitér dette innlegget Draco 20 blir jolle Skroggjennomføringer og materialkvalitet DIY Badeplattform DIY Anker i syrefast Link to post
Ida Marie III Svart 22.Juli.2018 Link til dette innlegget Svart 22.Juli.2018 Er ingen blåskjell elsker selv... Men skal ikke selvplukkete blåskjell stå natten over i sjøvann...så de kvitter seg med sand ? Det forlanger fruen, hun liker blåskjell... Men en tur til bunns for å plukke kamskjell...da snakker vi... gratinerer dem i stekeovnen... ? Sitér dette innlegget Link to post
janet Svart 22.Juli.2018 Link til dette innlegget Svart 22.Juli.2018 skagen - bodilles - gratinerte kammuslinger - flutes - rødvin say no more (i Thailand ; hoy shell eller enn hoy - finnes i hopetall - billig billig) Sitér dette innlegget V8 rules. Link to post
Barbaria Svart 22.Juli.2018 Link til dette innlegget Svart 22.Juli.2018 Champaniefrokost (må være bollinger) egg bacon og Heiz bønner , GT med masse is til lunch. Prosecco og hummer til mellom måltid. Libanesisk middag med Tabbouleh og kjøttboller og mye annet snacks. Til kvelds blir det ofte gresk salat, tzatziki og grillede souvlaki, gris eller hest. Til nachspiel går det med litt Zacapa evt. Talisker sammen med en god sigar fra Cuba. Gjentas ved behov. Sitér dette innlegget Barbaria på tur - Blogg Link to post
Bonus Svart 22.Juli.2018 Link til dette innlegget Svart 22.Juli.2018 (redigert) Men, for å komme tilbake til litt mere nordiske retter ..., dette ble spist i Juelsminde i kveld. Fantastisk Redigert 22.Juli.2018 av Bonus (see edit history) Sitér dette innlegget Link to post
320Cruiser Svart 25.Juli.2018 Link til dette innlegget Svart 25.Juli.2018 Vi spiser innimellom kyllingsalat med masse tomat, feta ost og litt olje. Rundstykker. Enkelt og lett å fordøye. Smaker godt i varmen Sitér dette innlegget Link to post
Komodo Svart 25.Juli.2018 Link til dette innlegget Svart 25.Juli.2018 NilsPils skrev On 16.7.2018 at 7.13: Det vi finner/fanger under veis: strandkål, strandløk, diverse andre ville urter, sopp (lite i år), blåskjell, østers, makrell og annen selvfanget fisk, krabbeklør, strandsnegler, . . . . Har sagt det før, og sier det igjen ; dere er knallflinke til å høste av naturen når dere er ute på tur Du nevner strandkål, er det denne du snakker om da? Kan du si litt om hvordan man griper an en slik busk? For meg er det der gresk Sitér dette innlegget Draco 20 blir jolle Skroggjennomføringer og materialkvalitet DIY Badeplattform DIY Anker i syrefast Link to post
NilsPils Svart 26.Juli.2018 Link til dette innlegget Svart 26.Juli.2018 (redigert) 13 hours ago, Komodo said: .......................... Du nevner strandkål, er det denne du snakker om da? Kan du si litt om hvordan man griper an en slik busk? For meg er det der gresk Det er den på bildet, ja. Den vokser på flere av øyene i Hvalerområdet, som regel helt nede i strandkanten. Det ewr ikke så veldig mye noen steder, så da høster vi ikke for mye . . . . Vi brekker av blader tidelig om våren og spiser dem rå. De er da veldig sprø og gode. Stenglene kan tilberedes som asparges og blosterknoppene som brokkoli. Kona spiser nesten hele planten. Redigert 26.Juli.2018 av NilsPils (see edit history) Sitér dette innlegget Hilsen Nils Rømcke som har tresnekka Tora og motorbåten SaowaneeJeg er litt gal, og trives ganske godt med det ................ Link to post
vanntrivsel Svart 29.Juli.2018 Link til dette innlegget Svart 29.Juli.2018 Komodo skrev On Monday, July 16, 2018 at 2.58: Jeg har tre klappteiner ombord, og de blir flittig brukt. Det er vel og merke ikke av den lille typen som de bla har på Biltema. I dag har det vært krabbeklør og røkt pir på menyen ? Angående tomme krabber; de krabbeklørne vi har spist i dag var veldig fine. Noen ganger kan det være mye vann i klørne, det var det ikke i dag. Mat ska'rem ha....har studert det nederste bildet og drar kjensel på den bolten der....formet som en T og heller 30gr mot nord. Tisler ...mot vest...inn gjennom kanalen eller rett inn fra sør. .. Jeg foretrekker det enkle...Bjelland fiskeboller med et dryss av karri over og loff med smør ( first price) Sitér dette innlegget Link to post
Komodo Svart 29.Juli.2018 Link til dette innlegget Svart 29.Juli.2018 vanntrivsel skrev 6 minutter siden: .har studert det nederste bildet og drar kjensel på den bolten der....formet som en T og heller 30gr mot nord. Tisler ...mot vest...inn gjennom kanalen eller rett inn fra sør. .. Spot on Du har ikke kommune i signaturen din, hvor holder du til? Sitér dette innlegget Draco 20 blir jolle Skroggjennomføringer og materialkvalitet DIY Badeplattform DIY Anker i syrefast Link to post
Worry II Svart 30.Juli.2018 Link til dette innlegget Svart 30.Juli.2018 Hehe, da snakker vi lokalkjente Jeg tenkte slå et slag for den gode gamle pottitten. Tre kvarter i ovnen eller på grillen, med bacon, kryddersmør og rømme. Litt "gæmlis-mat", men jeg er veldig glad i det. Trenger ikke noe annet ved siden av heller. Mengde av alt justeres etter hva man liker best: Sitér dette innlegget Link to post
Recommended Posts
Delta i diskusjonen
Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.