Jump to content

Forurensing i Vestfold


Lijanka

Recommended Posts

Plan mot skitne fjorder

 

TØNSBERG: Tre av de mest forurensede kyst- og fjordområdene i landet er i Vestfold. Kyststrekningen fra Horten til Sandebukta, Vrengensundet og Sandefjordsfjorden er blant landets 29 mest forurensede sjøområder.

 

Anne Tørressen

 

 

 

Statens forurensningstilsyn har sammen med fylkesmennene sett på hvor tiltak må settes inn og innen 2005 skal det foreligge en tiltaksplan for opprensing.

– Første fase blir å se på miljøtilstanden i fjordene og kildene til forurensningen. Deretter skal vi se på områder som bør prioriteres fremfor andre, opplyser fagkoordinator Elisabet Rui hos Fylkesmannen i Vestfold.

Regjeringen har høye ambisjoner om å få renere fjorder og kyststrekninger og det er laget en egen Stortingsmelding om saken.

(sakset fra Tønsbergs Blad, 20 / 5 -2003)

 

 

Tviler på om dette har noe med utslipp fra fritidsbåter å gjøre  :wink:

 

Se:

https://baatplassen.no/i/YaBB.php?board=...;num=1052827485

 

Dette er nok "gamle" synder fra tungindustrien - eller hva??

Link to post
Share on other sites

Hei Lijanka  :wink:

Du har nok rett i det, men problemet er at politikere og miljøvernere kommer ingen vei med de virkelig store forurenserne. Derfor går de løs på båtfolket for å vise at de gjør noe med saken! Dette er ikke et særegent norsk fenomen. Våre sørsterorganisasjoner i Sverige og Danmark sliter med det samme problemet. I Oslofjorden gjorde de som kjent "opp regning uten vert". Etter ca. 2 års kamp klarte KNBF å overbevise dem om at dette var sludder og forbudet mot utalipp av toalettavfall i Oslofjorden ble skrinlagt. Nå må vi kanskje forberede oss på en kamp i Vestfold også?

Hilsen Jan

knbf.no For et bedre båtliv for alle"
Link to post
Share on other sites

I Sandefjord kan skylden hovedsaklig legges på Jotun, Framnes mek verksted og fabrikkområdet!  :nono:  -I tillegg var hele Kilen området tidligere en stor søppelfylling som nå er gravd ned. Det pågår jo utgravinger med svære lektere og gravemaskiner innerst i fjorden for å få vekk det giftige bunnfallet i forbindelse med utbygging av kilen-området nå. Massen som graves opp legges i en svær "nettingstrømpe" noen hundre meter lenger ut i fjorden... Det hjelper nok neppe særlig å rote opp i gamle synder med gravemaskin på den måten!

 

Alt dette kombinert med dårlig vanngjennomstrømming fører til høye konsentrasjoner av PCB og annet drit innenfor Tranga. Og det er jo greit at det holder seg innerst i bukta! Resten av Sandefjordsfjorden er det ikke noe å utsette på! Kan jo bli interessant hvis luringene får gjennomslag i å lage Viking-landsby med åpning av kanal fra sandefjordsfjorden til Medfjorden slik det er planlagt.. Ikke godt å si hvor skiten havner hvis det blir gjennomstrømning!  :wink:

Link to post
Share on other sites

Etter ca. 2 års kamp klarte KNBF å overbevise dem om at dette var sludder og forbudet mot utalipp av toalettavfall i Oslofjorden ble skrinlagt. Nå må vi kanskje forberede oss på en kamp i Vestfold også?

Dette er vel litt å rope "ulv" i utide. Først bør man vel se hva som ligger bak oppslaget i TB blad.

 

Hva gjelder Sandbukta så har Sande Papermill stått for utslipp til fjorden som tidligere har vært omtalt i media. Ellers finnes et land-deponi ved sjøen syd i Holmestrand som man helst bør la være i fred, grunnen utenfor i sjøen kan man også stille spørsmål ved.

Link to post
Share on other sites

Jeg roper ikke "ulv", men det er kanskje en fordel å være litt forberedt hvis så fremt i fall???  :wink:

Fair enough, Mr. KNBF! :wink: OK, noe upresist av meg. Jeg kunne liksom ikke si "... når man snakker om sola så skinner'n" med motsatt fortegn. Beredskap skal man jo ha, men her tror jeg småbåtfolket så langt ikke er i fokus, med mindre vi ikke setter oss i fokus selv! :wink:

 

Mvh PanPan

Link to post
Share on other sites

Måtte suge opp Vallø-olje

 

TØNSBERG: Esso Norge måtte i går tilkalle ekspertise for å få sugd opp oljeforurensninger fra syrebekdeponiene på Vallø.

 

http://tb.no/apps/pbcs.dll/artikkel?AID=/2.../105210095/1085

 

40.000 tonn! syrebekk deponert rett ved sjøen (og ca 600 meter unna Tønsbergs fineste badestrand - Ringshaug)

Vi må kanskje regne med "svimerker" etter bading i de neste sesongene? :nonod:

Det ligger nok mange udetonerte "bomber" langs kysten vår i såkalte sikre deponier fra 50 - 60 og 70- årene + alle de som ikke vi vet om...

 

Dersom mediene er flinke til å avdekke dette, så tror jeg myndighetene kanskje innser at utslipp fra fritidsflåten er en liten "fjert" uten betydning for miljøet. Det er også godt å høre at KNBF er på banen. Det er gammelt statsstøttet svineri som nå kommer til overflaten - og det bør ikke være eierne av fritidsbåter sitt problem :smiley:

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...