Fantino Posted September 3, 2018 Share Posted September 3, 2018 Satser på at emnet er maritimt nok til at det får stå.. Har en krabbekoker som går på propan med vanlig kopling slik ‘alle’ gassgriller har nå til dags. Har flyttet og har nå naturgass innlagt i hus og på terrasse. Har overtatt en gassgrill som går på naturgass fra forrige eier (Weber Genesis 330 mener jeg den heter). Det er jo da fristende å få koplet krabbekokeren også til naturgassuttak på terrasse. Ser propan og naturgass har omtrent identisk brennverdi, men mener å ha fått med meg at det er en del forskjell på dyser/regulator osv for naturgass vs propan. Noen som vet hva jeg trenger og om dette er en farbar vei? Ser for meg å få kjøpt en overgang - evt med en ekstra regulator - som kan ‘klikkes’ inn i propanregulatoren jeg har på krabbekokeren pr i dag. Quote Link to post
Big Horn Posted September 3, 2018 Share Posted September 3, 2018 Det er kun dysen som eventuelt må byttes. Det er ikke noe i veien for å fyre opp krabbekokeren med propandyse på naturgass, men du får antagelig mindre futt. Dysen(e) ser sannsynlig vis ut som på bildet under i krabbekokeren, og du trengen en med litt større åpning enn den som sitter der i dag for å få tiltenkt effekt. Quote Link to post
Fantino Posted September 3, 2018 Author Share Posted September 3, 2018 Takk for svar! Må ta en nøyere kikk på selve brenneren da. Men hvordan finner jeg ut hvilken dyse jeg skal ha - dvs størrelse propan vs naturgass? Vil regulatoren for propan kunne brukes direkte, med en overgang - eller må jeg til med noe bytt der også? (Antar leveransetrykk på naturgass er adskillig lavere enn på en propanflaske - eller kanskje ikke?) Quote Link to post
ebonita Posted September 3, 2018 Share Posted September 3, 2018 (edited) På Gasolspecialisten i närheten av Malmö så tipsade dom mig att jag kunde brotcha upp befintlig dysa i gasolköket för att öka effekten. "Bara inte lågan lyfter" som dom sa. Kanske något att praktisera på Din befintliga brännare? Gasol-firmor verkar att ha sådana engångs dys-brotchar i lådan... Edited September 3, 2018 by ebonita (see edit history) Quote Link to post
Bårdp Posted September 3, 2018 Share Posted September 3, 2018 Skjønner ikke helt hva du skall med den regulatoren. Om du har naturgass innlagt så er vel trykket på den ferdig regulert. Er vel bare å koble til start kokingen og spis produktet. Blir det for lite guffe i kokeren så bor opp dysen litt til du blir fornøyd med ytelsen. Quote Link to post
Fantino Posted September 3, 2018 Author Share Posted September 3, 2018 Hmm. Ja mulig naturgassen ikke trenger regulator for alt jeg vet.. Men hadde ikke tenkt å finne fram drillen og bare bore opp dysa da. Greit å vite hva en gjør - i alle fall mhp gass.. Quote Link to post
Big Horn Posted September 3, 2018 Share Posted September 3, 2018 Det er ingen sikkerhetsutfordringer med å borre opp dysa på en krabbekoker som står luftig ute, men risikoen er at du borrer for mye, og at flammene blåser seg selv ut grunnet for høy hastighet på gassen i brenneren. Mener dyser til naturgass har rundt 40% større diameter på hullet enn til propan. Kokeren har antagelig ikke flammevakt, så den må kun brukes ute på steder der gassen ikke kan samle seg. Husk at naturgass stiger i motsetning til propan / butan som synker. Quote Link to post
Jannmar Posted September 4, 2018 Share Posted September 4, 2018 Hva er forskjellen på propangass og "naturgass"?? Quote Link to post
Krimart Posted September 5, 2018 Share Posted September 5, 2018 Naturgass er for det meste metan, men også andre forbindelser: https://no.m.wikipedia.org/wiki/Naturgass Propan: https://no.m.wikipedia.org/wiki/Propan Quote Link to post
Recommended Posts
Join the conversation
You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.