Jump to content

Skjærhalden Gjestehavn i høyesterett pga eiendomstvist..


Raymond_J

Recommended Posts

Konflikt mellom grunneier og Skjærhalden Gjestehavn. Så vidt jeg har skjønt det baserer hele saken seg på hvor langt ut i vannet man har eiendomsrett? Sakset følgende fra Fredrikstad Blad:

 

Krever bryggeanlegget fjernet

Havnestriden har vært preget av påstander om at en 88 år gammel enke skal ha vært utsatt for et oppsiktsvekkende sjørøveri på Hvaler, noe som skal ha skjedd i moderne tid. Familien etter den gamle enken står i dag som saksøkere. Realitetene i saken er en strid om hvem som har rettighetene til de verdifulle sjøarealene i havna. Kravet er at bryggeanlegget til Skjærhalden Gjestehavn må fjernes. Det vil si at 140 båtplasser ryker med.     

Skjærhalden Gjestehavn AS, hvor kommunen er største aksjonær, er saksøkt. Saksøkeren er datteren til den gamle enken og hennes barn, som i dag eier nabotomten til Skjærhalden Gjestehavn. Høyesterett skal behandle saken 29. og 30. januar neste år.

 

 

Kreves dessverre abbonemang for å få lese sakene.

Link to post
Share on other sites

Guest Avmønstret#

At saken skal til høyesterett viser at den faktisk "har noe for seg". Mao at saksøkerne kan ha rett og kan ha blitt sjørøvet av gjestehavnen/kommunen. 

 

Bra at det er folk som orker å ta sånne saker selv om de tilsynelatende står ovenfor "overmakta" når de må dra kommunen inn for høyesterett.  

---

At noen går ut i media og skriker om at hele gjestehavnen kan bli lagt ned... det har jeg ingen tro på. De bør heller begynne å tenke på hvordan de evt kan gjøre opp hvis de har gjort en stor urett mot de som saksøker. 

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...