Jump to content

Valg av brukt skjærgårdsjeep


Oliver

Recommended Posts

Trenger råd om kjøp av skjærgårdsjeep som skal brukes til fiske og dagsturer. Har to alternatver til vurdering, den ene er Hansvik 560 Sport, ukjent alder med 2011 115 hk Evinrude Etec, gått 100 timer. Den andre er Ryds 550GTS med Evinrude 115 hk 4 takt, begge fra 1998, Denne er 30.000 lavere i pris. Har ingen erfaring med båttype eller utenbordsmotor og er takknemlig for råd.

Link to post

Ville også valgt den nyeste motoren. 100 timer er ikke mye, har det vært tatt servicer og fulgt opp så burde det være et trygt kjøp.

 Båtene er vel bruksmessig ganske like,  hvis det ikke er noen synlige skrogskader og båten bærer preg av godt vedlikehold så bør det ikke være særlig risiko. Forresten -  det står vel et skilt i båten som angir årsmodell, tekniske data,  CE-merke også videre?

Link to post

Gjør en vurdering totalt , se om båtene bærer preg av skader og ta det med i vurdereringen , det er jo også mulig å stappe di 30.000 som skiller i å bytte ut motoren på Rydsen til en nyere , hvis det er den båten du ønsker deg mest.
Jeg har tidligere kjøpt båten jeg ønsket meg for så senere byttet til ny motor for å få ett oppsett jeg ønsket meg.
Men min erfaring så er det motoren som er viktigst å føle seg trygg på :) 


 

Edited by Azyia
Link to post

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...