Jump to content

Ultraflex slangekopling


jonol

Recommended Posts

Har nettopp investert i ny Ultraflex UC128 styring. Det ser riktig flott ut, men slangekoplingene er av messing. De er sikkert gode nok, men de 2 som skal stå på sylinderen nede i motorbrønnen burde vært av et sjøvanns-bestandig materiale. Messing blir fort grønn og stygg. Linkarm og T-nipler på sylinderen er speilblankt. Selve sylinderen ser ut til å være sort-eloksert e.l.

 

Bilde

 

Dermed sjekket jeg hos både FLAK, Maritim, Bosvik, Seatronic og et par andre hydraulikk leverandører, men ingen har slike koplinger i annet materiale. Da tyr man til Baatplassen for å høre om der er noen som vet hvor slike kan skaffes i rustfritt, syrefast e.l.

Det er tryggere på havet enn på veiene !

Link to post
Share on other sites

Sikker på at det er messing og ikke en type legering?

<{POST_SNAPBACK}>

På bildet (tatt med blitz) kan det se ut som annet materiale, men i virkeligheten er de messingfarget. De irrer på andre styringer av denne typen som jeg har sett.

Det er tryggere på havet enn på veiene !

Link to post
Share on other sites

Jeg synes ikke messingkoblinger høres trygt ut.

 

Hydraulikkkuplinger lages vanligvis i stål, som blir overflatebehandlet ved fosfateing for å bedre korrosjonsfastheten. De får da ofte en gul farge som kan minne om messing. Er du sikker på et det ikke er stål du har? Det finner en lett ut ved å skrape i overflaten.

Hilsen Nils Rømcke som har tresnekka Tora og motorbåten Saowanee
Jeg er litt gal, og trives ganske godt med det ................

Link to post
Share on other sites

Bruk en magnet, da unngår du å skrape vekk overflatebehandlingen. Hvis det er stål, avfett med en fuktet klut og påfør grunning og maling, så burde dette holde i lange lange tider.

Link to post
Share on other sites

OK, nå har jeg sjekket materialet. Det er nok messing tvers igjennom. Ingen tvil om det. Jeg skal prøve TESS, men det blir ikke før på mandag. Rapport kommer etterhvert.

Det er tryggere på havet enn på veiene !

Link to post
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Denne er nok ikke i messing, men i gulkromatisert stål.(tror jeg)

 

Når det gjelder hydrulikkkuplinger er messing for lengst på vei ut. Videre er også "tomme dimensjoner" ikke aktuelle lenger her i Europa. Jeg anbefaler , som en annen har foreslått å benytte 10 mm glatt rørstuss (standpipe) som du kan få hos de fleste leverandører av hyd. kuplinger i Norge.

Den kuplingen som var avbildet er en såkalt demonterbar kupling. Man skrur hylsen links inn på slangen.Deretter skrur man innsatsen inn i hylsen.

Denne type hyd. kuplinger har etterhvert blitt erstattet av påpressbare kuplinger. Hvis du fortsatt har problemer, kan du prøve GS- HYDRO NORGE A/S .

Link to post
Share on other sites

  • 3 months later...

Har akkurat mottat nye syrefaste (de er ikke magnetisk) slangekoplinger fra Leif H. Strøm. God service.

 

Det var flere firmaer som mente at dette ikke skulle være noe problem å skaffe, inntil de begynte å lete. Da var det bare beklagelse fra alle untatt LHS.

 

OLPI: Sleipner (og Maritim) har rustfrie koplinger, men bare for 3/8 slange. Jeg trengte 5/16.

Edited by jonol (see edit history)

Det er tryggere på havet enn på veiene !

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...