Jump to content

Ekstern strømkilde 12 - 30 volt til å drive GPS / GSM tracker


mbm

Recommended Posts

Jeg ønsker å plassere en GPS tracker av denne typen under lokket på en mindre påhenger. Trackeren krever 12 - 30 volt. Jeg seriekoblet et par 9 volt batterier for å få 18 volt. Dette fungerte forsåvidt bra. Men kun for en stund. Etter bare noen få uker var batteriene tappet så mye at trackerne ikke fikk nok strøm. Spørsmålet mitt er om det finnes noen andre mindre batterier som holder bedre på strømmen som kan passe under lokket på en 9.9 påhenger. 
Forslag mottas med takk.

 

https://postimg.cc/rKGHTygr

 

https://postimg.cc/NKgzjhPP

Redigert av mbm (see edit history)
Link to post
Share on other sites

2 sånne og 1 sånn? Enkelt å kapsle inn i en vanntett liten boks? Men du er uansett avhengig av å lade gjevnlig. Det at de tappes fort har vel med at de trekker noe strøm og ikke at batteriene holder dårlig på strømmen. Finnes trackere som trekker lite strøm og er beregnet til et slikt miljø. Skal du ha din til å vare lenger må du nok inn med større batteri. Da finnes det en mengde lithium, men da snakker vi om mye større batteripakker. 

Redigert av Kjellg (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Bare vær oppmerksom på at Lipo tåler svært dårlig lav spenning og kan bli ustabile å ta fyr om de tappes for mye/dypt eller kjøres med høyere strømtrekk en de er beregnet for.

 

Kan være skummelt koble de mot utstyr som trekker lite strøm over lang tid uten elektronikk som kutter strømmen når spenningen faller under ~3v pr celle

 

Se her for eksempel: http://www.radiostyrt.no/forum/temagrupper/elektronikk-og-teknisk/batterier-lading/42233-lipo-battery-faq

Link to post
Share on other sites

Takk for innspill Kjellg, Bårdp, og Thomas.antonsen.
 

Finnes trackere som trekker lite strøm og er beregnet til et slikt miljø. Skal du ha din til å vare lenger må du nok inn med større batteri. 
 

— Jeg hadde håpet på en løsning hvor batteriene holdt en hel sesong uten lading. Ser at dette blir et problem da trackeren her tydeligvis trekker mer strøm enn jeg trodde. Finnes det rimelige trackere som vil klare en sesong på et par 9v batterier?

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...