Jump to content

Teiner og merking


Werlin

Recommended Posts

Det er veldig mye teiner i Oslofjorden, spesielt i området Jeløya - Horten - Tønsberg. Ofte langt ut på sjøen der det er naturlig for båter å gå og ofte ekstremt dårlig merket.

Utenfor Jeløya var det relativt mange med bøyer som var betraktelig mindre enn en håndball, og som i tillegg var mørke eller sorte. 

De var utfordrende å få øye på i skumringen. Tør ikke tenke på hvordan det ville vært på en natt med tungt skydekke eller en mørkere natt.

Vi har passert der noen ganger, men da med seilbåt og i greit lys, så ingen fare for oss. Vi er også store nok til å gå midtfjords selv om det bølger litt, men for mindre båter (som jeg har mest erfaring fra - det er en stor overgang å plutselig ikke måtte holde seg til land) og gjerne også mer hurtiggående båter må dette være et problem?

 

Det er greit nok med de store røde bøyene, spesielt når det er flagg på de i tillegg.

Men er det lov å legge ut de små sorte? Kan ikke forstå annet enn at det må utgjøre en risiko for båter.

 

Redigert av Havelle (see edit history)
Link to post
Share on other sites

De små sorte/mørkegrønne skulle vært forbudt, med mindre det ble påbud om en form for refleks på kulene. Da kunne man sveipt kjapt over med ei lykt av og til og hatt full kontroll på hvor det er teineblåser eller ikke.

 

I hummersesongen pepres fjorden av teiner (i alle fall her i området), selv i smale sund der det er godt med trafikk og i innseilingen til havnene. Hvert år tar noen i havna med seg ei teine og to (helt ufrivillig) med disse mørkegrønne blåsene på vei ut eller inn av havna. Både kjøl og propell er fine fiskeredskaper til å fange teinetau med når man ikke klarer se blåsene i mørket. Så å få på refleks eller noe som gjør kulene synlige i mørket hadde hjulpet på for både fiskeren og turisten.

Redigert av Hakkannen (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...