Jump to content

Vanlig diesel eller farget diesel?


SeaMaster175

Recommended Posts

Ja, nesten merkelig å svare på dette egenetlig, i dette forumet... :rolleyes:

 

Dersom du fyller diesel fra en marina i Norge er den 99% sikkert at den er farget (grønn for tiden). Dette er diesel som noen avgifter er fjernet fra og koster, som sagt, noen kroner mindre en bensin og avgiftsbelagt diesel. Denne dieselen er forbudt å bruke på alle andre kjøretøyer med unntak av landbruksmaskiner som traktorer, treskemaskiner, osv.

 

Kvaliteten skal vær akkurat den samme.

 

Mvh

Jibb :sailing:

Redigert av Jibb (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Tror ikke at noen båteiere med dieselmotor benytter avgiftsbelagt diesel. Det er jo fullstendig unødvendig å betale avgifter for veitransport til båtbruk. Så pass på å velge den rette pumpa når du skal ha diesel til båten, slik at du ikke betaler for mye. Det er dyrt nok fra før, om du ikke skal betale bilavgifter i tillegg!!

Redigert av index (see edit history)
"First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win." - Mahatma Gandhi
Link to post
Share on other sites

Først trodde jeg spørsmålet var en spøk. Dieselpriser og avgiftsfri diesel har jo blitt diskutert opp og ned og opp i mente. Spesielt i sommer med de økningene som har vært. Men det er tydeligvis fortsatt noen båteiere som ikke har hørt om avgiftsfri diesel.

 

Så svaret på spørsmålet ditt er at ja alle fyller avgiftsfri diesel og ja, det er akkurat den samme dieselen.

 

Så hvis du også begynner å gjøre det, kan du nok regne med at penga fra kontoen din ikke fullt så fort ramla ut og videre inn på tanken til Gamla. :smiley:

 

Lotus

 

PS: Har du bensinmotor? Da kan du bli med i klubben som skriker etter avgiftsfri bensin på sjøen.

Redigert av Lotus (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Det som er vitsen med et slikt forum må være at INGEN SPØRSMÅL ER FOR DUMME. Etter det jeg forstår er Gamla under 18 og har sikkert ikke fylt så mye deisel i sin karriere, så det er kanskje ikke så rart at han ikke vet forskjellen.

Tiltross for at Gamla er ung har han og broren tilegnet seg betydelig kunnskap om båt gjennom renovering av M/B Gamla, og brukt dette forumet aktivt til å spørre,og gitt gode tips etterhvert som kunnskapen deres hør økt.

Link to post
Share on other sites

Hei,

 

hvis du fyller på marinaer er det avgiftsfri ja, denne kan brukes til båt og landbruk, men ikke biler.

Kan også være kjekt å kjøpe en sånn trakt med filter i bunnen, denne bruker du når du fyller sånn at det ikke kommer vann og grums oppi tanken. En enkel forsikring mot motorstopp, spesielt siden det ofte skyldes grums eller tette filter. Trakta koster rundt 200 kr.

 

JOH

Link to post
Share on other sites

........ men var usikker på om det var lov å bruke på båtmotor.

Joda, det er nettopp det den avgiftsfrie dieselen er beregnet for. Bl.a. båtmotorer, landbruksredskap, militære kjøretøyer og lignende - for at du skal SLIPPE å betale veiavgift.

 

Lykke til!

:o)

 

Håper at dere er fornøyd med den NYE dieselmotoren i M/B GAMLA! :o)

Medlem i Søndre Kråkerøy Båtforening og "Vraktangen Dram- og Lutefisklag"

Påstand: Isskrape er også båtutstyr! :o)

HADDE tresjark og Sabb 10hk G-modell fra 1990 MED HERLIG LYD! - Har nå konvertert til PLAST! Tromøy 23 m Sabb 2H fra 1975

Walter's HJEMMESIDE ><((((º>

Link to post
Share on other sites

Den er vel til for at bøndene skal slippe litt billigere unna, sammen med busselskapene ol. Den er nok ikke laget for at båtfolket skal slippe billigere unna, men det blir bonus ( for båtfolket ikke for Staten).

Det er vel egentelig for at fiskere skal få billigere drivstoff og at lystbåtfolket drar nytte av det!
Link to post
Share on other sites

Fiskerne hadde for en del år siden billetter eller kuponger på bensin uten avgift. De hadde kvote pr år på hvor mange liter de fikk kjøpt.

Kan det være slik nå med diesel og at de slipper noen avgifter?

<{POST_SNAPBACK}>

Tror det er mest fordi bønder får "avgiftsfri" diesel og at det hadde skapt mye uro blandt fiskerne dersom de ikke skulle få samme vilkår. Det er stort sett bønner og fiskere her til lands som tørr eller gidder å lage oppstyr dersom de føler at de ikke får de subsider eller fradrag de mener de har krav på.

:fishing:

Link to post
Share on other sites

Den er vel til for at bøndene skal slippe litt billigere unna, sammen med busselskapene ol. Den er nok ikke laget for at båtfolket skal slippe billigere unna, men det blir bonus ( for båtfolket ikke for Staten).

<{POST_SNAPBACK}>

Litt historie- før vart vegavgift for dieselkjøretøy berekna på bakgrunn av kjørte km- med telleverk på kvar bil som skulle lesast av kvar månad, loggførast og telleverket skulle kalibrerast årleg.

 

For å få mindre byråkrati, og for å få samordning med europa- vart vegavgifta gjort om til ei drifstoffavgift for dei kjøretøya som før hadde telleverk.

 

Båt- traktor, motorredskap og fyringsanlegg betalte ikkje vegavgift, og for at dei heller ikkje skulle gjera det etter nyordninga vart diesel og fyringsolje til desse formåla farga.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...