Jump to content

10`With med seil


`MINA'

Recommended Posts

Vi ble i dag de lykkelige ( ? ) eiere av en 10`With med senkekjøl og seil. Båten trenger litt kosmetisk stell innvendig, men ellers er alt i "tipp topp" stand til å være så gammel. Tenker å ha denne liggende på hytta til svigers, slik at barna kan ha det litt gøy med seiling. ( sikkert oss voksne også )

Er det noen her som kjenner til denne båten med seil ? Er vel best kjent for de fleste med påhengs i ungdomsårene. Erfaringer ?

 

Synd den er for tung til å ha med seg som slepejolle :sad:

 

Bilde

Mvh

 

`MINA`

Link to post
Share on other sites

  • 2 uker senere...

Har maken, men ett nr. større liggende bak skjulet i påvente av skifte av relingslist. Min er litt "påkostet" med mahogny her og der, litt større rigg uten bom men med spristake. Seiler som et badekar, men er flott begynnerbåt for å lære teknikken. Går jo fint med liten motor også! Pass på så ikke kjølen blir skadet hvis du skal ha den opp og ned på stranden. Grattis med en god, gammel klassiker! :flag::flag:

Link to post
Share on other sites

Vi hadde en slik for omlag 25 år siden. Da alle dro fra naturhavn og inn for å shoppe med påhenger, så seilte vi med jolla. Riggen er litt "billig" så vidt jeg husker, innfesting av bom, etc. Gitt rette forhold, så seiler den innmari fort. Man må ha et eller annnet over kjøl-slissa under sleping for å hindre at jolla fyller seg. Originalt var den finnerbit med strikk.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...